Home Alcoi El Conservatori Municipal d’Alcoi comptarà amb un ascensor de 8 places gràcies...

El Conservatori Municipal d’Alcoi comptarà amb un ascensor de 8 places gràcies a una inversió de 82.000€

114
0
SHARE
Façana principal del Conservatori de Música i Dansa d'Alcoi.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Alcoi ha adjudicat la instal·lació d’un ascensor de huit places en el Conservatori Municipal de Música i Dansa. L’import del contracte ascendeix a 82.691,40 euros i el projecte compta amb un termini d’execució de cinc mesos.

Tal com explica el Regidor d’Educació, Alberto Belda, “es tracta d’una intervenció molt necessària degut a les mancances en matèria d’accessibilitat de l’immoble i que havia sigut reclamada tant pel col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda, com per la plantilla i les persones usuàries”.

El projecte redactat per a dur a terme aquesta intervenció ha tingut en compte les diferents opcions per a evitar afectacions al patrimoni i atendre, al mateix temps, les necessitats d’utilització i accessibilitat.

Ascensor extern

Així, l’opció considerada com més viable situa la instal·lació entre la caixa d’escala i la façana sud, que dona al pati lateral. Segons la informació dels plecs, aquesta opció respecta la distribució existent i els elements de major valor de l’immoble, al mateix temps que mantindrà i utilitzarà materials existents, cuidant els diferents elements, revestiments i pintures, serralleries i fusteries i els paviments existents.

La solució tampoc afecta a la distribució de les aules ni dels recorreguts de distribució existents, tampoc als buits de façana, ni a la il·luminació natural de l’edifici. Pel que fa a l’afectació patrimonial a l’edifici, segons l’informe elaborat, aquesta serà mínima, ja que no serà necessari actuar sobre la coberta i tota la intervenció quedarà a l’interior.

Es considera, finalment, que és l’opció que millor resol l’accessibilitat, que millor harmonitza amb el conjunt de l’edifici i que salvaguarda el valor patrimonial de l’escala, ja que s’integra perfectament, sense afectar ni a l’exterior de l’immoble o la seua coberta, ni tampoc a la caixa d’escala o a les vies de comunicació existents.