Home Alcoià El Consorci Terra implementarà 42 contenidors tèxtils als ecoparques per recuperar més...

El Consorci Terra implementarà 42 contenidors tèxtils als ecoparques per recuperar més de 3.500 tones d’aquest residu

360
0
SHARE
Rsidus tèxtils recollits pel Consorci Terra l Imatge d'Arxiu.
Rsidus tèxtils recollits pel Consorci Terra l Imatge d'Arxiu.

El Consorci Terra, encarregat del tractament dels residus en l’alcoià i el comtat, ha sol·licitat una subvenció de 80.000 € a la Generalitat Valenciana, procedent dels Fons Next Generations, per millorar la recollida separada de residus tèxtils dels residus municipals, amb l’objectiu d’assignar-los a la preparació per a la reutilització o el reciclatge.

El consorci prevé recuperar 3.500 tones d’aquest residu, ja que només 7 municipis dels 37 fan recollida de roba usada per a la donació o com a residu tèxtil. La població va servir amb aquest projecte que pretén implementar el consorci Terra seria tot el cens, és a dir, els 238.619 habitants de la zona d’acció.

Segons les caracteritzacions de residus mixtes de l’any 2021, no es van recollir adequadament 7.151 tones de residus tèxtils, en comparació amb els 370,50 que es van recollir als contenidors del carrer, comptant la roba utilitzada per a la donació i la reutilització.

Amb la subvenció sol·licitada, es recuperaran el 50% d’aquestes tones de tèxtils, és a dir, 3.576 tones, cosa que evitaria l’emissió d’11.433.000 kg de CO2 a l’atmosfera, suposant que el reciclatge d’un KG de residus evita l’emissió de 3,2 kg de CO2 a l’atmosfera.

El projecte consisteix, per una banda, en l’adquisició d’un total de 42 contenidors per a la seva ubicació en grups de 3 a cadascun dels ecoparcs fixos. D’una altra banda en la implementació d’una campanya de formació, informació i consciència al públic, us proporciona moltes ocasions el tractament adequat.