Home Destacats El Consorci Terra obri l’ecoparc de Muro després de les obres per...

El Consorci Terra obri l’ecoparc de Muro després de les obres per a modernitzar-lo

0
SHARE
Instal·lacions resin reformades a l'ecoparc de Muro.

L’ecoparc de Muro de Alcoy ja forma part de la Xarxa d’Ecoparcs del Consorci Terra després de patir una important remodelació que ha permès que els seus 1.500 metres d’instal·lacions complisquen la normativa vigent (PIRCV) i puga prestar servei a totes les poblacions de l’entorn. L’acte d’inauguració ha tingut lloc aquest passat divendres 20.

El Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV) recull les diferents tipologies d’ecoparcs i el de Muro, després de les obres realitzades, passa d’estar catalogat com a tipus B, a D, que és la més completa per la configuració e instal·lacions. Entre les reformes dutes a terme s’han creat molls de descàrrega de residus nous, s’ha instal·lat una bàscula de pesatge i un control d’accés, formigonat tota la solera, reasfaltat el circuit dels usuaris des de l’entrada fins a la sortida, suplementat els murs fins als 90 cm.

Igualment, s’ha realitzat una nova marquesina, col·locat senyalització vertical nova amb materials reciclats, canviat la tanca i les portes d’entrada i sortida, i pintat els murs exteriors i l’antiga caseta, entre d’altres.

Fàcil i segur per als usuaris

La configuració de l’ecoparc adaptat compta ara amb un recorregut exclusiu per als usuaris, que accedeixen i surten per punts diferents en obrir-se una nova porta d’eixida, de manera que és més fàcil i segura per als usuaris. Així mateix, s’han renovat contenidors i equips, instal·lat el sistema integrat de gestió i el de videovigilància.

L’ecoparc de Muro de Alcoy donarà també servei als municipis d’Alqueria d’Asnar, Gaianes, Benimarfull, Agres, Alcosser de Planes i Alfafara, encara que està obert als 37 municipis de l’àrea de gestió. El primer edil de Muro, Vicent Molina, ha agraït “l’esforç del Consorci i PreZero no només per l’ampliació i modernització de l’ecoparc fix, sinó també pel servei que estan prestant amb l’ecoparc mòbil, amb què ara estem arribant també a les pedanies“.

Del mateix mode, ha animat tots els veïns no només de Muro, sinó de tota la comarca, a fer ús de les instal·lacions.L’ecoparc està obert tots els dies de la setmana, i per això ja no tenim excusa per fer les coses bé. Així evitarem abocadors incontrolats i podem assolir objectius col·lectius per al medi ambient”. La xarxa d’ecoparcs consorciada estarà totalment operativa el juliol del 2024.

Xarxa d’ecoparcs creixent

A més de la reforma de l’ecoparc de Muro, ja s’han remodelat també el de Xixona i el d’Ibi. Posteriorment seguiran els treballs d’adaptació dels ecoparcs de la Torre de les Maçanes i Benilloba, i la construcció dels nous a Agost, Mutxamel i l’Orxa, i l’àrea d’aportació de Beniarrés. En total són 14 els ecoparcs que conformen la xarxa consorciada de diferents tipologies en funció del nombre d’habitants a què presta servei (7 de tipus D, 2 de tipus C i 5 de tipus B) i fins a 5 àrees d’aportació que s’ubicaran majoritàriament a la zona del Xarpolar.

Vuit són de nova construcció, que se sumen als ja existents de Sant Vicent del Raspeig, Xixona, Muro, Ibi, Benilloba i La Torre. Pel que fa a les unitats mòbils, el Consorci ja disposa de tres unitats, que són les que estan en marxa, i que van ser adquirides amb subvencions del Ministeri per a la Transició Ecològica i de la Conselleria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual cosa ha minimitzat el cost final del contracte.