Home Alcoi Alcoi i Onil travessen l’equador del calendari fester amb la celebració dels...

Alcoi i Onil travessen l’equador del calendari fester amb la celebració dels seus Mig Anys

0
SHARE

Com cada any quan resten 6 mesos per a l’arribada dels dies grans dels Moros i Cristians a cada localitat de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, diverses localitat de la zona han celebrat el tradicional Mig Any. Aquesta data encamina al món de la Festa a cadascuna d’elles cap a una nova edició dels seus Moros i Cristians, que en el cas d’Alcoi i Onil arribaran a finals del mes d’abril. Motiu pel qual els festers de totes dos poblacions han eixit als carrers per a celebrar que només resten 6 mesos per a celebrar de nou els festejos més esperats a cadascuna d’elles.

Ja des de bon matí, la Glorieta alcoiana s’ha omplert dels festers de les 28 filaes de la ciutat dels ponts per a començar a cuinar la tradicional Olleta. El concurs s’ha avançat com a novetat enguany a l’hora de dinar en una suculenta competició que enguany s’han emportat els membres de la Filà Magenta amb elevat protagonisme per a la dona. Ja de vesprada i fins ben entrada la nit ha sigut el torn per que la Festa prenga els carrers cèntrics d’Alcoi amb les Entradetes. Un acte que també ha sigut avançat enguany per a facilitar la participació als festers.

Relleu de capitanies a Onil

Mentre, a Onil ja han sigut presentades les capitanies de les 6 comparses que protagonitzaran els festejos del 2024. El Mig Any colivenc comporta el relleu en les capitanies i marca l’inici d’un any emocionant per als nous capitans. Els sopars de germanor a cadascuna de les seus festeres ha donat pas a la desfilada del Mig Any, que transcorre en to informal fins l’arribada al darrer tram, on les marxes mores i cristianes i el castell de focs artificials marquen l’arribada de la segona meitat del calendari fester colivenc.

En el cas de la vila de les nines, la celebració del Mig Any ha coincidit amb el relleu al front de l’Associació de Comparses Mare de Déu de la Salut. El seu ja ex President i Alcalde de la població, Jaume Berenguer, ha deixat pas a Francis Durà, única candidat en les eleccions.