Home Alcoià El Consorcio CREA aprova el reglament d’ús i funcionament d’ecoparcs que estableix...

El Consorcio CREA aprova el reglament d’ús i funcionament d’ecoparcs que estableix la seua forma correcta de gestió

0
SHARE

Els òrgans de govern del Consorci CREA han aprovat el reglament regulador de l’ús i el funcionament dels ecoparcs gestionats pel consorci, que conformen la primera xarxa consorciada de la província d’Alacant. Aquesta xarxa està formada, de moment, per sis ecoparcs fixos a Banyeres de Mariola, Beneixama, Elda, Petrer, Salinas i Sax i tres ecoparcs mòbils que ofereixen servei als 14 municipis de l’àrea de gestió del consorci.

Fulgencio Cerdán, President del Consorci CREA, ha assegurat que “la xarxa d’ecoparcs del Consorci CREA, ja consolidada i en procés continu d’ampliació, necessitava l’aplicació d’un reglament que establisca la forma de gestió correcta d’aquestes instal·lacions. D’aquesta manera assegurem que tots els ciutadans i les ciutadanes de la nostra àrea de gestió tinguen la mateixa facilitat d’accés a aquestes instal·lacions clau per a la gestió sostenible de residus”.

L’objectiu d’aquest reglament és establir les condicions generals d’ús dels ecoparcs, per afavorir-ne el funcionament correcte i maximitzar l’eficiència del servei. Amb aquest nou reglament, els ecoparcs de la xarxa funcionaran de forma coordinada i amb les mateixes regles d’ús, amb un servei homogeni a la ciutadania a tots els municipis de l’àrea de gestió del consorci, establint els residus admissibles als ecoparcs i les quantitats màximes que poden ser acceptades per la ciutadania.

El reglament aprovat instaura com a prioritat la reutilització dels residus rebuts als ecoparcs per a la seua reutilització, millorant la gestió sostenible dels residus de l’àrea del consorci. Finalment, al document també es mostra l’interés del Consorci en què els ecoparcs es convertisquen en instal·lacions que afavorisquen la conscienciació i educació ambiental, preveient que en els ecoparcs es puguen fer visites educatives per conéixer els beneficis de recollir i tractar adequadament una gran varietat de residus.