Home Cocentaina El contestà José Luis Moltó es converteix en el nou Seleccionador Nacional...

El contestà José Luis Moltó es converteix en el nou Seleccionador Nacional absolut de voleibol

0
SHARE
L'esportista contestà José Luis Moltó amb l'equipatge de la Selecció Nacional.

La Reial Federació Espanyola de Voleibol (RFEVB) ha informat que José Luis Moltó ha estat designat com a nou seleccionador masculí. La imprevista marxa de Miguel Rivera un conjunt de la lliga coreana ha obligat la RFEVB a buscar un nou tècnic a marxes forçades, en un procés que culmina amb l’arribada de l’entrenador de Cocentaina al lloc de seleccionador, en una aposta de l’organisme federatiu per la continuïtat a la feina feta amb anterioritat. José Luis Moltó havia estat entrenador assistent de Miguel Rivera a les dues últimes campanyes.

La Selecció Masculina afrontarà un intens estiu amb la disputa de la Golden European League i la primera fase de classificació per al Campionat d’Europa del 2026 amb una llegenda del vòlei nacional al capdavant. José Luis Moltó agafarà les regnes de la selecció masculina el proper mes de maig, quan es concentre per preparar la màxima competició continental de caràcter anual.

Actualment, José Luis Moltó és el segon jugador amb més internacionalitats de la història del vòlei espanyol i va ser peça clau en la consecució del Campionat d’Europa el 2007 i la Lliga Europea el mateix any. A més, el contestà va participar com a jugador als Jocs Olímpics de Sidney 2000, atresorant múltiples guardons individuals i amb els seus clubs, incloent la Medalla d’Or de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu el 2011.

Experiència com a entrenador

Després de la seva retirada, José Luis Moltó va assumir les regnes del Riu Duero Soria a la Superlliga Masculina, per continuar el seu camí a les banquetes al capdavant del Bera Bera i el Harresi Bolei d’Hondarribia. José Luis Moltó va compaginar la banqueta de clubs amb presències a seleccions nacionals. El 2016 va ser assistent de Miguel Ángel Falasca a la selecció de la República Txeca, abans d’exercir com a primer entrenador de la Selecció Masculina Junior el curs 2021-22 i com a entrenador assistent de Miguel Rivera en els dos últims estius.

“José Luis Moltó és una aposta per la continuïtat a la feina feta els últims anys”, ha assenyalat Agustín Martín Santos.Moltó és un home de la casa, amb una extensa trajectòria dins i fora de la pista, que gaudeix de tota la nostra confiança per afrontar els reptes futurs” concloïa el president de la RFEVB.

“Ser seleccionador nacional és un somni i tot un repte”, ha apuntat José Luis Moltó després del nomenament. “És un èxit que sempre tens al cap, que pots arribar a aconseguir en algun moment. Gràcies a la confiança de la RFEVB i la proximitat amb Miguel Rivera vaig poder tornar a vincular-me amb el voleibol d’alt nivell, i ara dispose d’aquesta oportunitat”, ha indicat el tècnic, per plasmar a continuació que “volem continuar amb la feina que hem estat fent en aquests dos darrers anys i aportar un punt de vista diferent en algunes vessants”, ha assenyalat el nou seleccionador nacional.