Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi destina 14.000€ per a ajudar a 20 esportistes locals no...

L’Ajuntament d’Alcoi destina 14.000€ per a ajudar a 20 esportistes locals no professionals en la seua trajectòria

0
SHARE
Imatge dels Premis de l'Esport d'Alcoi en 2022.

Un total de 20 esportistes alcoians no professionals -15 xiques i 5 xics- de 13 modalitats diferents -tir amb arc, ciclisme BMX, natació artística, judo, marxa nòrdica, hípica, gimnàstica rítmica, skateboarding, orientació, escacs, gimnàstica artística i halterofília- han obtingut una beca municipal que té com a finalitat consolidar la progressió del rendiment dels i les esportistes, i que es destinen a sufragar, en tot o en part, les despeses ocasionades per la participació en la seua modalitat esportiva en competicions durant la temporada 2023.

Es van presentar un total de 38 sol·licituds. Dins dels criteris de valoració es tenen en compte aspectes com els èxits esportius, la condició d’esportista d’elit, la renda familiar o els expedients acadèmics entre altres. L’import total destinat a aquestes ajudes és de 14.000 €. Les bases estableixen un màxim de 20 beques els imports de les quals van dels 2.000€ als 300€.

Reconeixement a la Gala de l’Esport

Aquests 20 esportistes, juntament amb els set que tenen conveni esportiu amb l’Ajuntament d’Alcoi, seran reconeguts en la Gala de l’Esport que es celebrarà aquest divendres dia 12 d’abril a la sala Àgora.

El Regidor d’Esports, Alberto Belda, ha destacat que “aquestes beques suposen un suport per als nostres esportistes, que sense ser professionals tenen unes despeses importants. Es tracta d’esportistes amb un gran present i futur, que porten el nom d’Alcoi allà on competeixen, i l’Ajuntament està al seu costat”.

Esportistes d’elit

Des de l’any passat, l’Ajuntament d’Alcoi ha duplicat les ajudes directes als esportistes alcoians, ja que, a més d’aquestes beques, es van crear convenis singulars amb esportistes d’elit de la ciutat. En total van ser 2.000 € per a cadascun amb els esportistes alcoians que estan en centres d’alt rendiment i equips nacionals de les seues modalitats. Andrea Silva, Néstor Abad, Laura Casabuena, Maia Llácer, Daniela Picó, Gaizka Porras i Joan Montes són els que les reben actualment.