Home Alfafara El coronavirus acaba amb les Festes enguany: Alfafara, Alcosser, Beniarrés i Fageca...

El coronavirus acaba amb les Festes enguany: Alfafara, Alcosser, Beniarrés i Fageca també les suspenen

1176
0
SHARE

El goteig de poblacions que han hagut de suspendre els seus principals festejos no para a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La pandèmia de coronavirus vigent ha obligat a fer de la prevenció i la precaució dos dels principals paràmetres a tenir en compte a l’hora de celebrar esdeveniments que suposen concentracions de persones. És el caldo de cultiu idoni per a propagar el virus, cosa que es vol evitar a tota costa.

És el principal argument per a que la pràctica totalitat d’ens festers de la muntanya alacantina hagen hagut de cancel·lar els seus festejos. Algunes de les darreres poblacions que han anat confirmant aquesta decisió han sigut Alfafara, Alcosser de Planes, Beniarrés o Fageca. Cocentaina també va fer allò propi a finals de la passada setmana. El denominador comú en totes les cancel·lacions dels festejos és la impossibilitat de poder garantir la seguretat sanitària de festers i públic.

En tots els casos, aquestes poblacions del Comtat tenien previstes les celebracions per al mes d’agost. Habitualment, el retorn dels familiars per a gaudir dels festejos suposa una injecció d’animació i també econòmica per a aquests localitats amb menys habitants a la muntanya alacantina. Una situació que, al menys en format celebració, no es produirà enguany.

Totes aquestes poblacions han comunicat la decisió, en la que han estat inclosos els ens festers de cadascuna d’elles, via ban a les xarxes socials. Amb aquestes cancel·lacions, pràcticament no resta cap població per ajornar els festejos de 2020 a 2021, tot i que algunes poblacions encara mantenen l’esperança de poder celebrar les festes previstes per als darrers mesos de l’any.