Home Destacats L’associació de dones Mariana Pineda d’Ibi compleix 25 anys d’acció per la...

L’associació de dones Mariana Pineda d’Ibi compleix 25 anys d’acció per la igualtat entre gèneres

746
0
SHARE

La lluita per la igualtat entre homes i dones va començar per part de les primeres dones que es van rebel·lar contra el patriarcat, més d’un segle enrere. Les desigualtats entre els dos sexes han sigut contínues al llarg de la Història, però ja a finals del segle XX van començar a aparèixer a localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla els primers col·lectius de dones en lluita pels seus drets.

Les localitats més poblades de la zona, com Alcoi i Ibi, són les primeres que van albergar aquests moviments. A la segona població existeix l’Associació Mariana Pineda, que fou creada tal dia com aquest 26 de maig però al 1995. L’ens compleix hui un quart de segle de vida en el que ha anat sumant tant integrants com activitats desenvolupades. Durant els darrers anys, coincidint amb la major visibilització dels moviments per la igualtat arrel de lacres com la violència masclista, l’associació ha anat guanyant en accio social.

La situació de pandèmia fa que l’aniversari no puga comptar amb les activitats previstes per a commemorar 25 anys de lluita per la igualtat a Ibi. No obstant, l’associació ha volgut reconèixer en xarxes socials la tasca duta a terme per les seus integrants al llarg d’aquests 25 anys. Menció especial mereixen les primeres integrants del col·lectiu, que es van encarregar de posar en marxa una associació que a dia de hui es manté bén activa per a denunciar la manca d’igualtat i lluitar contra la violència de gènere.