Home Banyeres El coronavirus deixa les Festes de la Malena de Banyeres sota mínims...

El coronavirus deixa les Festes de la Malena de Banyeres sota mínims i desplaça la Falla de Sant Jaume d’Onil a 2021

452
0
SHARE

Les Festes estan sent unes de les grans damnificades per la pandèmia mundial de coronavirus. La restricció de les concentracions de persones per a evitar nous contagis ha portat a una cancel·lació quasi absoluta de la immensa majoria d’actes festers previstos des de març i al llarg de tot l’any 2020. Molt poques localitats són les que encara no han confirmat l’ajornament dels festejos a causa de la Covid19.

Fa escases setmanes, les Festes de la Malena de Banyeres rebien la qualificació d’Interès Turístic Autonòmic per part de la Generalitat Valenciana. Habitualment, aquests actes comprenen vàries setmanes d’activitats de tot tipus que comencen a principis de juliol i tenen el seu epicentre el dia 18. No obstant, des de la Comissió de Festes han informat que la programació es veurà reduïda pel virus. Actes com el correfocs o la fira medieval no es duran a terme, però sí les activitats lúdiques i infantils, que tenen un aforament molt més controlable.

La Falla de Sant Jaume d’Onil, també cancel·lada

Mentre, a Onil també ha caigut del calendari altra de les festivitats estivals recuperades uns anys enrere. Es tracta de la Falla de Sant Jaume, que es planta a finals de mes, coincidint amb la festivitat del patró de la localitat al carrer del mateix nom. L’acte tenia ja el disseny confeccionat per obra dels fallers locals d’Art de Foc, i centrava la seua temàtica en el coronavirus. La decisió de cancel·lar els festejos ha sigut presa aquesta mateixa setmana en assemblea davant la impossibilitat de garantir la seguretat sanitària dels assistents.