Home Alcoià El coronavirus es cobra una nova víctima mortal a la muntanya en...

El coronavirus es cobra una nova víctima mortal a la muntanya en una jornada amb 5 nous contagis

518
0
SHARE

Des de la passada jornada de dijous 7 de maig no es registrava cap nova víctima mortal al Departament de Salut de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. No obstant, aquest dimarts 12 de maig es va rebre la notícia de la primera mort d’una infermera pel Covid19 a la muntanya alacantina. Xifra que recull el visor de seguiment de la pandèmia que cada dia actualitza la Conselleria de Sanitat Universal.

Aquesta nova víctima, que va rebre un sentit homenatge per part de les seues companyies i el reconeixement de la societat de la zona, fa augmentar a 114 la xifra total de morts pel coronavirus a l’interior alacantí. Es tracta, com pràcticament des de l’inici dels brots als geriàtrics d’Alcoi i Onil -tots dos ja controlats-, de la segon major xifra de mortalitat de tota la Comunitat Valenciana i de la segon major afecció de tota la regió en quant a percentage per habitant. Només els departaments de l’Hospital General de València i el de Requena superen al d’Alcoi en la primera i la segona vessant, respectivament.

L’altre indicador de seguiment, el de nous contagis, segueix en la línia marcada des de fa ja dos setmanes, en que rara és la jornada en que es registren més de 5 casos positius per dia. La xifra total de contagiats des de l’inici d’aquest episodi és de 499 a les localitats de les comarques, 4 més que la jornada anterior.

Aquest serà, precisament, un dels indicadors que hi huarà que seguir de prop en les properes setmanes. De la seua evolució dependrà l’avaluació de les mesures de desconfinament establertes a la Fase I, en la que es troben les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Dades regionals

I tot en una jornada en la que, a nivell regional, la Comunitat Valenciana ha registrat únicament 4 víctimes mortals de la pandèmia. Els 108 nous casos positius a tota la regió s’han vist contrastats -com ve ocorreguent en les darreres jornades- per 179 noves altes hospitalàries. A hores d’ara hi han 3.422 casos positius per Covid19 a tota la Comunitat, mentre que el total de contagiats des del primer dia ascendeix a poc més de 14.000 i les persones recuperades es xifren en 9.268.