Home Alcoi El coronavirus s’emporta 5 noves vides a la residència Domus Vi d’Alcoi

El coronavirus s’emporta 5 noves vides a la residència Domus Vi d’Alcoi

0
SHARE

La situació de contagi per coronavirus a la residència de la Tercera Edat Domus Vi d’Alcoi continua deixant dades negatives en quant a la xifra de morts pel virus. Des que la passada setmana es va detectar el brot a les instal·lacions del centre al carrer Oliver de la ciutat dels ponts no deixen de créixer les xifres de persones afectades. El centre alcoià, lamentablement, és el que està fent pujar tant el nombre de nous positius com el de morts pel Covid-19.

La xifra d’usuaris que han donat positiu, així com la personal sanitari i de serveis infectats no ha deixat de créixer des que fou detectat el brot. La darreres dades de positius parlen de vora 80 contagiats per coronavirus a les instal·lacions alcoianes. Però la xifra més preocupant és la de morts, que ascendeix ja a 26 persones. Números que provoquen que Alcoi siga la ciutat alacantina amb més mortalitat pel virus. Del total de 35 morts registrats a les residències de la Tercera Edat de tota la Comunitat, la Domus Vi d’Alcoi n’acumula la immensa majoria amb les 26 víctimes registrades. Es tracta de 5 noves morts al centre alcoià respecte a la jornada anterior.

El drama s’accentua en aquest tipus de centres degut a que els seus usuaris suposen el principal sector poblacional de risc front a la pandèmia. La Conselleria de Sanitat ha comprovat que el 91,4% de les morts per coronavirus es produeixen en persones amb més de 75 anys d’edat. Així i tot, aquestes xifres no alliberen del risc a cap persona, que pot patir els símptomes exactament igual que els majors. Ara bé, la seua resistència davant el virus és, a priori, sensiblement major.

A nivell regional, les dades de contagi del dimarts 24 de març són millors que les de dilluns 23. De 296 nous contagis s’ha passat a 266, 25 dels quals s’han registrat a la província d’Alacant respecte als 66 de la jornada anterior. Als hospitals de la província hi ha un total de 290 persones ingressades per coronavirus, de les quals 47 ho estan a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Sanitat no ofereix les dades per departaments, pel que és impossible saber quantes d’aquestes persones ingressades ho estan a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi.

Una de les principals reivindicacions dels polítics de l’oposició alcoiana consisteix precisament en saber més dades respecte a l’episodi de contagis a la ciutat dels ponts. Una demanda a la que porten dies sumant-se els familiars dels usuaris de la residència alcoinana, que fa mesos ja van denunciar mancances en l’atenció al centre. Sanitat estudia la forma de permetre, com a mínim, que els familiars puguen acomiadar-se d’aquelles persones infectades que no puguen vèncer al coronavirus.