Inici Alcoià Unes 1.500 empreses alacantines demanen ERTO’s per a 6.000 treballadors en una...

Unes 1.500 empreses alacantines demanen ERTO’s per a 6.000 treballadors en una sola jornada pel coronavirus

269
0
COMPARTIR

La crisi econòmica que va a destapar-se lligada a la sanitària pel coronavirus està deixant números preocupants després de setmana i poc de confinament. Aquesta mesura, unida a la impossibilitat per a moltes empreses de posar en marxa el teletreball o adaptar les mesures de seguretat a les condicions que requereix la lluita contra el Covid-19, fa que moltes mercantils hagen de deixar la producció. Amb un teixit conformat majoritàriament per pimes, moltes no van a poder aguantar aquesta situació sense ajuda.

El propi Govern central ha posat en marxa un pla d’inversió pública i privada de 200.000 milions d’euros per a oferir tant a empreses com a particulars fons amb els que no fer tant greu aquesta crisi. No obstant, encara es desconeix la data concreta d’aplicació d’eixes mesures i quan estaran els fons a l’abast de les empreses i, sobre tot, dels autònoms. Aquest darrer sector es veurà suportat per les línies d’ajuda que té pensat posar en marxa la Conselleria d’Economia Sostenible, tal i com va anunciar el Conseller Rafa Climent a tvA el passat divendres.

Teòricament, aquests fons de les administracions públiques espanyoles podran arribar degut a que Europa també invertirà 750.000 milions d’euros en comprar deute públic. Aquest fet permetrà endeutar-se als governs en major mida i sense patir en excés per l’interès dels prèstecs degut a l’increment de la prima de risc. Un fet que pot tenir conseqüències directes en les ajudes econòmiques no només a les empreses, sinó també a famílies vulnerables.

Tot i aquestes ajudes, pel moment les empreses alacantines continuen demanant l’extinció temporal de contractes amb la figura de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). A data 23 de març són més de 5.600 els ERTO’s aprovats, que deixen en el carrer -en teroria de forma temporal- a prop de 29.500 treballadors. Cal recordar que les mesures adoptades contra el paró econòmic derivat de la pandèmia inclouen per a tots aquells que perden el seu treball la possibilitat de cobrar l’atur sense necessitat de complir tots els requisits.