Home Castalla El coronavirus també tomba la Fira de Sant Isidre i les Fogueres...

El coronavirus també tomba la Fira de Sant Isidre i les Fogueres de Sant Francesc a Castalla

833
0
SHARE

L’excepcionalitat que suposa l’Estat d’Alarma decretat arrel de la pandèmia de coronavirus que pateix el món no deixa de provocar la cancel·lacions d’esdeveniments de tot tipus. Totes aquelles activitats que suposen concentracions de persones han sigut cancel·lades per part de les administracions competents. La idea és que totes elles siguen desplaçades al calendari per a acabar celebrant-se encara dins del 2020.

A les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi, Onil, Banyeres o Biar que han caigut del calendari pel Covid19 s’afegeix ara la Fira de Sant Isidre de Castalla. L’esdeveniment suposa un dels grans expositors comercials que es celebren a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, amb un pressupost d’organització de 90.000 euros. L’Ajuntament ha decidit cancel·lar la fira fins que el Govern no done per finalitzat el confinament i l’alerta sanitària per a la població.

L’ajornament també arriba a altra de les festes populars castelludes que, com a Onil, també tenen el seu origen en la cremà de mobles i robes fa segles per a aturar la pandèmia de pesta negra a Europa. Les Fogueres de Sant Francesc no es celebraran tampoc en la seua data habitual a la capital de la Foia. Les noves dates per a tots dos esdeveniments dependran de l’evolució de la situació.

Pel moment, de les Festes immediates previstes a la muntanya només es mantenen en les dates previstes les de Moros i Cristians de Muro.