Home Alcoi Les famílies dels usuaris del geriàtric d’Alcoi ubiquen en 40 la xifra...

Les famílies dels usuaris del geriàtric d’Alcoi ubiquen en 40 la xifra de morts pel Covid19

1568
0
SHARE

El fet de que la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana no aporte més dades específiques respecte a l’estat de les residències de la Tercera Edat on s’han registrat positius i morts per coronavirus no suposa que la situació s’haja estabilitzat. És el que denuncien les famílies dels prop de 140 usuaris que tenen als seus éssers volguts atesos a aquesta infraestructura de gestió privada però assolida per la pròpia conselleria per a tractar d’evitar més contagis per coronavirus.

Els familiars ja porten dies denunciant la impossibilitat de mantenir contacte amb els seus majors al geriàtric. I tot a pesar de que el centre va habilitar un número de telèfon per a atendre’ls, que primerament estava col·lapsat i que ara directament no funciona. És el calvari que estan patint un centenar de famílies alcoianes amb usuaris a la residència Domus Vi d’Alcoi. Ahir, dimecres 1 d’abril, van rebre una comuncació en que el centre els informava que únicament contactarien amb ells en cas de que el seu familiar empitjorara.

No obstant, els familiars, agrupats en una associació, barallen dades més que preocupants respecte a l’estat dels majors. Les informacions -tal i com ja publiquen alguns mitjans nacionals- parlen de que la xifra de morts a la residència alcoiana que passaria els 32 des de la darrera informació de Sanitat als 40 en que ho xifren els familiars. A més, parlen d’un percentatge de contagiats al centre del 90% dels usuaris. Un fet que podria fer engrossar les xifres molt més del que ho estan ara.

I tot a pesar de que Sanitat ha afirmat aquest mateix dijous 2 d’abril que no hi ha cap problema amb l’atenció telefònica del centre. Aquesta és una de les 7 de tota la Comunitat en les que Sanitat ha assolit el control per a tractar de frenar la cadena de contagis. L’empresa que la gestiona, segons els propis familiars, factura més de 500 milions d’euros a l’any.

Accions legals

Les famílies afectades es troben en fase de recopilació de dades i informacions per a poder presentar una denuncia contra l’empresa que gestiona el centre. La manca d’informació porta camí de fer sobreixir el got de la paciència dels familiars dels majors atesos a la Domus Vi alcoiana.