Home Alcoi El Covid-19 s’emporta 6 vides més a geriàtrics d’Alcoi i Onil, on...

El Covid-19 s’emporta 6 vides més a geriàtrics d’Alcoi i Onil, on es detecta un nou brot

2677
0
SHARE

La pandèmia de coronavirus Covid-19 continua amb la seua expansió a tots els nivells. Una de les prioritats sanitàries és aïllar a les persones que major risc de patir malalties greus tenen amb el virus: les persones majors. Una bona part d’quelles que tenen unes pitjors condicions en quant a dependència dins d’aquest sector poblacional d’allotgen en centres geriàtrics. Hi han diversos d’ells a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, i entre ells el que major mortalitat registra a tota la província d’Alacant. És la residència Domus Vi d’Alcoi, una de les 69 que han registrat positius per coronavirus a tota la Comunitat Valenciana.

La xifra de morts per las patologies adreçades al Covid-19 al centre alcoià arriba a les 32 persones. Una xifra que suposa 4 noves víctimes respecte a finals de la setmana passada. La d’Alcoi segueix sent el principal punt de mortalitat a tota la província d’Alacant. Les darreres dades de contagi parlen de vora un centenar d’infectats, tot i que la Conselleria de Sanitat porta ja dies sense actualitzar aquesta xifra. A tota la província d’Alacant han mort per la pandèmia un total de 135 persones, 45 de les quals han perdut la vida als geriàtrics alacantins. D’elles, 32 estaven ateses a la residència alcoiana.

Però la pitjor notícia del cap de setmana en l’àmbit sanitari i respecte al coronavirus s’ha registrat a Onil, en la sub comarca de la Foia de Castalla. La localitat també compta amb una residència de la Tercera Edat on ha sigut detectat un brot de coronavirus. Tal i com va avançar tvA fa més d’una setmana, un dels sanitaris del centre havia sigut aïllat en donar positiu per Covid-19. Dies després, el centre registrava les dos primeres víctimes del virus a la vila de les nines. Sanitat no ha confirmat si prepara accions concretes a aquesta infraestructura, de titularitat pública però gestió privada. Assolir la seua gestió, com ha ocorregut a la d’Alcoi, podria ser una d’elles. El que sí s’ha dut a terme és una desinfecció al llarg del cap de setmana per part de la UME.

A les 69 residències alacantines on s’han registrat posotius per coronavirus s’han detectat 159 positius entre els usuaris i 27 entre el personal adreçat a aquestes instal·lacions.