Home Alcoi El departament de salut d’Alcoi continua sumant positius per coronavirus

El departament de salut d’Alcoi continua sumant positius per coronavirus

0
SHARE

El departament de Salut d’Alcoi continua sumant positius per coronavirus en aquesta darrera actualització de dades. Als últims 14 dies han estat 387 les pcr positives que s’han obtés en els municipis que formen aquesta área de salut.

Alcoi registra ara una incidència acumulada de 215,66 per cada 100.000 habitants amb 128 casos positius als últims 14 dies. Cocentaina es troba ara mateix en una incidència de 458,75 situant-la en municipi de risc extrem al passar de 250 i registrant als ultims 14 dies 54 positius. Muro, per la seua banda, té una incidència de 397, 21 i seguix trobant-se en en risc extrem per l’alt nombre de positius respecte al nombre d’habitants.Benilloba ha registrat 7 nous positius als últims 14 dies arribant ara mateix a tindre una incidència de 964,19 i situant-la, també, com a localitat de risc extrem. Benimarfull i Balones es troben també en risc extrem al tindre un positiu als últims 14 dies. Mentres, L’orxa registra un positiu també als últims 14 dies però té una incidència de 171,82 que la deixa en localitat en risc alt i Beniarrés té ara mateix una incidència de 727,93 amb 8 positius per coronavirus als últims 14 dies.

A la Foia de Castalla, Ibi encapçala el nombre de positius amb 77 nous als últims 14 dies i una incidència acumulada de 326,77. Castalla té 33 casos actius ara mateix i una incidència de 315,46 i Onil 23 casos positius actius i 302,63 d’incidència.

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat ha reduit de 8 a 4 setmanes el plaç que ha de passar per vacunar a persones de 65 anys o menys que s’han contagiat de coronavirus i han superat l’enfermetat i també ha reduit de 8 a 4 setmanes el temps que han d’esperar aquelles persones que després de rebre la primera dosi de la vacuna es van infectar de coronavirus. Així, quatre setmanes després des de l’inici de símptomes o el diagnòstic de la malaltia podran rebre la segona dosi.

Tal com s’especifica en l’estratègia estatal de vacunació, els majors de 65 anys no han vist retardada la seua pauta de vacunació per la infecció per COVID-19 i no es veuen afectats pel canvi.

D’aquesta manera s’acurta el període actual d’espera, el que permetrà seguir avançant amb major agilitat en l’objectiu d’estendre en el menor temps possible la cobertura amb pauta completa, que és la que garanteix una millor protecció, en general, davant de la malaltia i, en particular, enfront de les noves variants de la malaltia.