Home Alcoià El Departament de Salut d’Alcoi detecta 14 contagis més que fan pujar...

El Departament de Salut d’Alcoi detecta 14 contagis més que fan pujar la incidència als 35 casos/100.000 habitants

0
SHARE

Les xifres de la pandèmia de la Covid19 durant el mes de juny estan tirant per terra una part del sacrifici que han fet les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla després del mes de gener. Llavors, el Departament de Salut d’Alcoi va registrar les pitjors xifres pandèmiques de tota Espanya, encara que la situació es va revertir cap al costat contrari. Ara, després d’haver esquivat la quarta onada del coronavirus, la infermetat torna a cobrar certa força a l’interior alacantí.

La tendència ha canviat des de principis de mes, quan ha augmentat sensiblement la xifra de casos que es detecten a cada nova actualització. Aquest divendres 11 de juny han sigut 14 els nous contagis detectats -2 menys que el passat dimarts-, localitzats a raó de 6 a Alcoi, 4 a Cocentaina, 2 a Muro i un únic cas a Ibi i Millena. Són dades que provoquen que a hores d’ara siguen 48 les persones contagiades a la muntanya alacantina -10 més que en l’anterior actualització-.

Amb aquestes dades de contagis, la incidència per coronavirus segueix pujant al Departament de Salut d’Alcoi. Actualment, aquest indicador es situa en els 35 casos/100.000 habitants, consolidant l’eixida de la situació de ‘nova normalitat’ al departament, que segueix en risc baix per Covid19. S’aproxima així a la mitjana autonòmica d’incidència, situada en els 40 punts, tot i que està lluny de la nacional, que segueix davallant fins als 111 punts.

L’augment d’aquest indicador ha fet que siguen ja 7 de les 32 localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla les que es troben per damunt dels 25 casos/100.000 habitants. És el cas d’Alcoi (40 punts i 24 casos actius), Cocentaina (52 i 6 actius), Castalla (29 i 3 actius), Ibi (25 i 6 actius), Muro (32 i 3 actius), Beniarrés (273 i 1 actiu) i Millena (1.250 amb 3 actius).

Aquestes dades suposen un empitjorament de la situació pandèmica a l’interior alacantí que ja es prolonga vàries setmanes, però que no està tenint un reflex en quant a mortalitat, xifra que segueix estable en els 416 decessos durant la pandèmia. Tot mentre la propera setmana comença la vacunació al nínxol d’edat entre 40 i 50 anys, el més nombrós entre la població de les comarques.