Home Alcoià Sanitat Universal establirà un sistema per a adaptar-se a les vacances de...

Sanitat Universal establirà un sistema per a adaptar-se a les vacances de la població i espera un nou rècord setmanal de vacunació

977
0
SHARE

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat a Les Corts que la Conselleria de Sanitat Universal habilitarà un mecanisme que permetrà flexibilitzar la cita per a la vacunació contra el coronavirus, de manera que puga adaptar-se a les vacances o altres circumstàncies personals.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció a la sessió de control, on ha assegurat que la recuperació emocional també constitueix un “aspecte fonamental per superar la pandèmia”. Durant la seva intervenció, el President ha reiterat que la prioritat del Consell i la millor manera de defensar els interessos de la Comunitat Valenciana és “superar la pandèmia i propiciar la reactivació social, econòmica i emocional”.

En aquest sentit ha destacat l’esforç de la societat valenciana i el ritme de vacunació assolit, que han incidit que la Comunitat Valenciana siga “un dels territoris més segurs d’Europa”, ja que porta més de 12 setmanes amb una incidència de la malaltia per sota dels 50 casos per 100.000 habitants.

Pel que fa a el procés de vacunació, Puig ha indicat que ja s’han superat els 3 milions de dosis administrades, el que suposa que 2,1 milions de valencians han rebut a l’almenys una dosi, i 1,15 milions de persones ja estan totalment immunitzades. Així mateix, ha destacat que aquesta setmana s’arribarà a un nou rècord al vacunar a 406.000 persones, així com l’avançament, en una setmana, de la vacunació en la franja d’edat situada entre els 40 i els 49 anys.

Pla Resistir Plus

Pel que fa a la recuperació econòmica, el President ha assegurat que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més ha avançat en la gestió de les ajudes del Pla Resistir Plus, posades en marxa aquesta mateixa setmana. En aquest sentit, ha explicat que fins al moment un total de 32.181 empreses i autònoms valencians s’han acollit als ajuts de la Generalitat per reforçar la seva solvència i garantir la seva viabilitat i les ocupacions.

Així mateix, cal destacar que la Comunitat Valenciana és el territori que més ajudes econòmiques ha donat als treballadors, empreses i autònoms -més de 1.000 milions- el que ha possibilitat la recuperació del nivell d’ocupació previ a la pandèmia.