Home Alcoià El Departament de Salut d’Alcoi distribueix la vacunació de les 32 poblacions...

El Departament de Salut d’Alcoi distribueix la vacunació de les 32 poblacions de la muntanya en 3 punts a Alcoi, Muro i Benilloba

722
0
SHARE

Des d’aquest dilluns 19 d’abril, tota la Comunitat Valenciana ha accelerat el procés de vacunació gràcies a l’arribada de noves dosis dels antivirals. Per a aconseguir una major taxa d’immunitat com més prompte millor, la Conselleria de Sanitat Universal ha multiplicat el nombre de punts de vacunació a tots els Departaments de Salut de la regió. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla són 3 els punts concrets on va a centralitzar-se el procés.

Inicialment, la muntanya alacantina tenia previst vacunar massivament al Complex Esportiu Eduardo Latorre d’Alcoi, on també s’han vacunat els docents. A les localitats més poblades de la zona també està vacunant-se al sectors poblacionals de major risc als propis centres de salut. Però, per a immunitzar a la major quantitat de persones possible, el Departartament de Salut d’Alcoi comptarà amb 3 punts fixes: Alcoi, Muro i Benilloba.

Els responsables sanitaris han dividit la càrrega poblacional que tindrà cadascuna d’elles per a cobrir la totalitat de les 32 poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Així el Complex Eduardo Latorre alcoià albergarà la vacunació dels veïns d’Alcoi, Cocentaina, Castalla, Ibi, Onil i Banyeres.

Per la seua banda, el Centre de Salut de Muro vacunarà a la població d’aquesta localitat, així com a la d’Alcosser de Planes, Alfafara, Almudaina, l’Alqueria d’Asnar, Beniarrés, Benillup, Benimarfull, Gaianes, l’Orxa, Planes i La Vall d’Alcalà. Mentre, el Centre de Salut de Benilloba cobrirà la vacunació dels habitants de la pròpia localitat i d’Alcoleja, Balones, Benasau, Benifallim, Benimassot, Tollos, Fageca, Famorca, Gorga, Millena, Penàguila i Quatretondeta.

La idea és agilitzar al màxim el procés per a arribar a la màxima immunitat possible en el mínim temps. Cosa que serà possible en funció de l’arribada dels vials als que s’han compromès les farmacèutiques. Els ciutadans cridats a vacunar-se seran avisat per via telefònica, pel que es recomana estar atents al telèfon mòbil i desconnectar el contestador dins d’un procés que no és obligatori, però sí recomanable.