Home Alcoi El Departament de Salut d’Alcoi incorpora un anestesista, però necessita cobrir altra...

El Departament de Salut d’Alcoi incorpora un anestesista, però necessita cobrir altra vacant amb personal d’altres departaments

0
SHARE
Entrada principal a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi.

El Departament de Salut d’Alcoi està treballant per suplir la manca de personal anestesista a l’Hospital Verge dels Lliris. “L’absència de candidats en borsa per a aquesta especialitat i la situació allunyada del departament dificulten que els metges trien aquest hospital per exercir el seu treball”, ha explicat Enrique Barbeito, gerent del departament, en declaracions a Informatius tvA.

No obstant això, s’han incorporat recentment un anestesista que ha acabat la seua residència i que cobrirà una de les dues vacants que, fins ara, existien en el servei. Tot i així, continua lliure una vacant a l’espera de trobar un candidat o candidata que puga cobrir-la, ja que l’especialitat d’anestesista compta amb plena ocupació a la Comunitat Valenciana.

Barbeito ha assenyalat que s’estan estudiant altres mesures a curt i mig termini per millorar el servei, com compartir personal de departaments propers que puguin realitzar guàrdies a l’hospital alcoià i oferir places de difícil cobertura al departament, que aporten avantatges als que opten per aquest tipus de llocs.

El gerent del departament ha insistit que “som conscients que existeix un dèficit en la plantilla, però la ciutadania pot estar tranquil·la, ja que rebran l’atenció que necessiten en cada moment, com ha passat fins ara”. La plantilla està formada per 12 places, una d’elles vacant, encara que dos dels professionals estan de baixa per incapacitat temporal i altres cinc tenen reducció de jornada.