Home Alcoi Alcoi i Cocentaina reciclen un 40% més d’envasos i cartró que la...

Alcoi i Cocentaina reciclen un 40% més d’envasos i cartró que la mitjana de les localitats valencianes

0
SHARE

Els 37 municipis que formen part de el Consorci Terra han recollit en 2020 prop de 8 milions de quilos d’envasos de plàstic i metall, i de residus de paper cartró, segons dades facilitades per la Generalitat Valenciana. En concret, 4.002.000 kg de envasos lleugers i 3.925.000 kg de paper i cartró. Reciclar és una de les principals línies d’actuació que preveu l’Agenda 2030, centrada en la sostenibilitat, a nivell comunitari.

Aquesta quantitat suposa un notable increment d’un 11,16% respecte a l’any 2019, mentre que l’aportació mitjana per habitant/any es situa en 16,81 kg, xifra que supera en tres punts percentuals la mitjana de la Comunitat (14,3) i de la província d’Alacant (13,5). L’augment es fa més evident si es comparen les dades de 2020 amb les de 2015, ja que en l’últim lustre l’augment ha estat del 80%, passant de 4,4 milions de kg a 7,9 milions de kg de recollida selectiva d’envasos i paper. Són dades que posen de manifest “la bona tendència i la implicació que la ciutadania ha anat adquirint per millorar els seus hàbits de separació i reciclatge”, afirmen des del consorci.

Aquestes xifres conviden a l’optimisme, encara que, com assenyala la presidenta de l’entitat i Alcaldessa de Xixona, Isabel López, “des dels ajuntaments hem de seguir fent tot l’esforç possible perquè segueixin augmentant. La separació en origen i el reciclatge és fonamental per complir els objectius de l’Agenda 2030 i avançar en un model d’economia circular. En aquest sentit, l’educació ambiental és molt important i per això, des del consorci, estem realitzant accions de sensibilització en tots els municipis”.

Entre les poblacions que encapçalen el llistat de recollida de selectiva destaquen Alcoi i Cocentaina, amb una aportació mitjana per habitant i any de 23,4 kg d’envasos lleugers al cas de el primer i de 21 kg en el de Cocentaina. Pel que fa als residus de paper-cartró, Alcoi té una mitjana d’aportació per habitant i any de 24,8 kg, mentre que els habitants de Cocentaina van separar de mitjana 20 kg de residus de paper-cartró.