Home Destacats El despreniment d’una roca de 9 tones obliga a desallotjar 7 habitatges...

El despreniment d’una roca de 9 tones obliga a desallotjar 7 habitatges a Onil

2084
0
SHARE

Més de dos setmanes després del seu pas per les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, la borrasca Glòria encara continua deixant desperfectes a diferents localitats. A la caiguda d’edificis que s’ha produït a localitats com Alcoi, Ibi o Cocentaina s’afegeixen també despreniments a les muntanyes de la zona. Són molts degut a la gran quantitat de precipitació caiguda durant l’episodi del temporal, però un té especial rellevància.

Ha tingut lloc al llarg del passat cap de setmana a Onil, una població apegada a la serra que rep el seu nom. Les filtracions degudes als més de 40 centímetres de neu caiguts amb Glòria a la localitat es sumen les posteriors pluges que va rebre. Un fet que ha acabat per provocar que una pedra de vora 9 tones de pes s’ha soltat del punt on es trobava fixada. La ubicació de la pedra, molt a prop de les llars del Carrer València de la població, ha obligat a prendre mesures de seguretat.

Concretament el desallotjament de fins a 7 habitatges ubicats a la zona alta d’aquesta via colivenca. Sis d’elles es troben residint temporalment amb les seues famílies a la pròpia vila de les nines, mentre l’Ajuntament ha hagut de sufragar una habitació d’hotel per a altra família. Està previst que al llarg d’aquest dimecres es puga decidir si finalment poden tornar de forma immediata a les seues llars.

Però abans s’ha de constatar si el mètode per a eliminar el risc funciona. Els tècnics de l’empresa contractada de manera subsidiària pel Consistori colivenc estan injectant una substància química a la roca per tal de desfer-la en troços més menuts. Aquestes parts de la pedra no cauran sobre els poble degut a que es troba assegurada amb una xarxa ancorada a la paret de la serra per a evitar la seua caiguda.

Tot i que es desconeix la data exacta en que acabarà trencant-se la roca, des de l’Ajuntament aspiren a poder permetre el retorn de les famílies a les seues llars aquest mateix dimecres. La previsió de pluges és altre factor que podria complicar les tasques i dilatar la tornada dels afectats.