Inici Alcoi El Campus d’Alcoi de la UPV acull 3 tornejos de robòtica i...

El Campus d’Alcoi de la UPV acull 3 tornejos de robòtica i programació al llarg de la setmana

205
0
COMPARTIR

La present setmana té una elevada càrrega competitiva al Campus d’Alcoi de la UPV en torn a les noves tecnologies. No es tracta d’una competència per ser el millor en una determinada especialitat, sinó més bé de demostrar les capacitats dels joves de bona part de la província d’Alacant en matèries com programació d’aplicacions o robótica. Una realitat que es posa de relleu en triple sessió a les instal·lacions del principals ens universitari d’Alcoi.

Ja aquest dimecres es du a terme la primera de les 3 proves previstes amb la celebració del concurs de programació APP Inventor. En el participen 240 alumnes de 13 instituts alacantins de 3º i 4º d’ESO que es troben cursan graus mitjans d’aquesta especialitat de la informàtica. El proper divendres 7 és l’hora dels amants de la robòtica amb el concurs que programa el campus per huitena vegada. Es tracta d’una edició de rècord en la que hi han inscrits 430 participants.

El plat final el suposa el torneig classificatori de la First Lego League, que tindrà lloc el dissabte 8. Més de 200 participants faran lluitar als seus robots per a classificar-se per a la fase final autonòmica d’aquest iniciativa que es celebra per tercer any a les instal·lacions de la UPV a Alcoi. En ella participen 24 equips amb alumnes d’entre 6 i 16 anys.

La finalitat d’aquestes convocatòries és la creació de vocacions científiques entre els joves alumnes de tota la província. Totes elles tenen relació amb la ciència i la tecnologia com dos dels principals paràmetres del desenvolupament futur de la societat. tvA farà un seguiment especial de tots tres tornejos, com ja ha fet an anteriors edicions.