Home Alcoi El fons artístic d’Alcoi rep 8 obres del pintor Ramón Castañer donades...

El fons artístic d’Alcoi rep 8 obres del pintor Ramón Castañer donades per un alcoià resident a Madrid

0
SHARE

Carlos García de Cortázar i Nebreda -alcoià que viu actualment a Madrid- ha donat 8 quadres de l’artista Ramón Castañer Segura que van ser adquirits pels seus pares, José Antonio i María Luisa, directament a l’autor en la dècada dels 60 i 70 del segle passat.

El donant ha explicat que els seus pares José Antonio i María Luisa van viure a Alcoi durant vint anys i, en reconeixement a aquesta ciutat i als seus ciutadans pels anys feliços que van gaudir allí, sempre van desitjar oferir-los un homenatge com a agraïment al temps passat. Per aquest motiu, com a propietari únic dels quadres, ha decidit dur a terme aquesta donació perquè, en el seu moment, siguen exposats al públic en una instal·lació adequada.

Aquesta donació s’ha dut a terme gràcies a la mediació d’Antonio Castelló, amic de la família, que sabent del seu interés per donar aquestes obres d’art ha actuat com a mediador, comunicant a l’Alcalde, Toni Francés i al Regidor de Cultura, Raül Llopis, el desig de donar aquests quadres i facilitant tot el procés.

Segons explica García de Cortázar, “aquests quadres representen una mostra important d’una època memorable del pintor pel qual resultaria molt positiu que es mostren conjuntament per a entendre la importància de l’obra pictòrica d’aquest alcoià immortal”.

A la sala en la qual siguen exposats els quadres figurarà una inscripció en la qual s’explique que és una donació de José Antonio Garcia de Cortázar Sagarminaga, Maria Luisa Nebreda Vela i Carlos García de Cortázar Nebreda.

“Aquesta donació servirà per a augmentar el nostre patrimoni artístic local, estem molt agraïts tant a Antonio Castelló com a Carlos García de Cortázar. Des del Departament de Cultura ens encarregarem de restaurar els quadres en cas que fóra necessari, així com buscar el millor lloc perquè siguen exposats tal com desitja el donant”, ha explicat el Regidor de Cultura, Raül Llopis.