Home Alcoià El Fòrum per la Memòria Històrica de Cocentaina compleix un any renovant...

El Fòrum per la Memòria Històrica de Cocentaina compleix un any renovant compromisos i amb noves propostes

0
SHARE

Fa ara un any naixia a Cocentaina un dels primers ens dedicats a la recuperació de la memòria històrica a l’interior alacantí. Durant el seu primer any d’existència, el Fòrum per la Memòria Històrica ha dut a terme una tasca de conscienciació respecte a la necessitat de no oblidar per a que no es tornen a repetir episodis com els de la Guerra Civil. Tot en un ambient propositiu i amb un gran ambient en totes les activitats.

El col·lectiu ha celebrat el primer aniversari de la seua fundació amb una assemblea en la que s’ha donat el vist i plau a les activitats de 2019. Al mateix temps, els propis membres de fòrum han proposat diferents actuacions i línies d’actuació que l’ens vol posar en marxa cara al proper 2020. Entre elles una fonamental, com és la publicació d’articles i imatges que ajuden a recordar als avantpassats que van defensar la democràcia, a Cocentaina i a tota la muntanya alacantina.

A més, s’han proposat diferents línies d’actuació cara al proper exercici. Tot després de comprovar que el fòrum té capacitat per a organitzar i dur endavant diferents activitats en ares de la memória històrica. Entre elles, un acte d’homenatge i record a les víctimes de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que van perdre la vida als camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial. També es planeja dur endavant mostres, així com potenciar la investigació per a conèixer què va ocórrer amb les víctimes desconegudes de la Guerra Civil el franquisme.