Home Alcoi El govern alcoià desmenteix al PP i confirma la sol·licitud de 1,5%...

El govern alcoià desmenteix al PP i confirma la sol·licitud de 1,5% Cultural per a l’Illa de Rodes

1658
0
SHARE

El passat divendres, les dos principals formacions polítiques de la ciutat d’Alcoi, PSPV i PP, es van enfrontar a causa d’una denuncia dels conservadors. En paraules del seu portaveu a l’Ajuntament, Quique Ruiz, el govern socialista alcoià havia mentit descaradament als ciutadans en afirmar que havia demanat en 2017 les ajudes de l’1,5% Cultural que el Ministeri de Foment destina per a inversions amb connotacions culturals.

Ruiz afirmava que la pròpia Regidora de Turisme, Lorena Zamorano, havia acceptat en Comissió Informativa que no van presentar la documentació per a obtenir aquesta subvenció. Una subvenció que mai va arribar al projecte de reforma de l’Illa de Rodes degut, afirmava fa 2 anys el PSPV, a que existien altres projectes millor valorats per Foment. El porteveu dels populars exigia explicacions a l’Alcalde, al que acusava d’enganyar, sabent-ho, als seus veïns.

Però aquest dilluns la situació ha donat un gir quan tant Francés com Zamorano han revelat en roda de premsa l’existència dels documents que corroboren que l’Ajuntament sí va presentar el projecte de Rodes a l’1,5% Cultura, tal i com havien afirmat sempre. Per a demostrar-ho, els socialistes han aportat la documentació d’entrada de l’expedient a Foment, amb data 17 d’agost de 2017.

Aquest fet, segon el primer edil alcoià, desacredita les acusacions vessades sobre l’equip de govern alcoià pel PP. Per això, ara és Francés qui exigeix a Ruiz que demana disculpes de forma immediata per a caure en el que considera total desacreditació per part del portaveu conservador. L’Alcalde d’Alcoi ha afirmat taxativament que el seu govern mai ha mentit als ciutadans.

Mentre, els populars incideixen en que, si el govern no va mentir als ciutadans, sí ha va fer al seus representants municipals en Comissió Informativa. Reiteren que l’Ajuntament no els ha mostrar cap documentació relativa al tema i que va paralitzar la declaració de BIC per a l’Illa de Rodes, condició per a accedir a les ajudes de l’1,5% Cultural.