Home Alcoià El govern de la Diputació d’Alacant acusa el Grup Socialista de mentir...

El govern de la Diputació d’Alacant acusa el Grup Socialista de mentir sobre el compromís amb la llengua valenciana de l’entitat provincial

0
SHARE
Carlos Mazón, President de la Diputació d'Alcant, i Toni Francés, Portaveu del Grup Socialista d'Alacant, en una imatge d'arxiu.
Carlos Mazón, President de la Diputació d'Alcant, i Toni Francés, Portaveu del Grup Socialista d'Alacant, en una imatge d'arxiu.

La Diputació d’Alacant, a través de l’àrea de Cultura, acusa el grup socialista de no actuar amb responsabilitat, per utilitzar una queixa personal per qüestionar tota la feina desenvolupada a favor de la cultura i de la preservació del valencià i insinuen que des de l’entitat provincial mantenen el màxim respecte al Premi Enric Valor de Novel·la a Valencià i tot allò que representa.

En un comunicat del govern provincial, asseguren que per a ells “és un orgull impulsar cada any el Premi Enric Valor de Novel·la a Valencià, així com Premi de Teatre Breu a Valencià Evarist Garcia i la convocatòria de subvencions a ajuntaments per al foment del valencià, l’import del qual gairebé s’ha triplicat en aquesta legislatura”.

A aquests premis se suma la creació el 2021 de la Subdirecció del Foment de la Llengua i la Cultura Popular Valenciana a l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert per defensar la llengua de la Comunitat Valenciana, on asseguren que “s’han desenvolupat conferències o xerrades, celebrades moltes en municipis que per primera vegada han acollit accions incloses a la programació de l’Institut Gil-Albert”.

Des de la Diputació d’Alacant volen destacar que el compromís amb la llengua valenciana queda determinat per les accions impulsades amb el suport de l’àrea de Cultura que han tirat endavant amb els recursos propis de la Diputació d’Alacant, desmuntant el qüestionament del Grup Socialista davant aquest tema .

A més, des de l’entitat provincial “garanteixen el manteniment el pròxim any de totes les noves convocatòries d’ajuts impulsats els darrers anys des de Cultura, una àrea a la qual es destinarà prop de 26 milions d’euros el 2023 per garantir el suport al sector cultural i el desenvolupament a tots els municipis d’una programació pròpia”.

Pel que fa al Premi Enric Valor, des de l’àrea de Cultura s’ha manifestat la intenció de mantenir l’acte de lliurament del guardó a Castalla sempre que siga possible. Des que es va instaurar aquest certamen literari el 1995 s’ha celebrat en aquest municipi quatre vegades i “aquest any va ser cancel·lat per iniciativa del mateix Ajuntament” asseguren des de Diputació.