Home Alcoià La Diputació d’Alacant presenta l’avantprojecte dels Pressupostos Provincials de 2023 amb un...

La Diputació d’Alacant presenta l’avantprojecte dels Pressupostos Provincials de 2023 amb un 4,3% més de inversió que en 2022

307
0
SHARE
Moments de la reunió aquest matí a l'hemicicle provincial
Moments de la reunió aquest matí a l'hemicicle provincial

El pressupost de la Diputació d’Alacant creixerà el pròxim any un 4,3% fins a assolir els 283,7 milions d’euros i tornarà a posar l’accent a la inversió als municipis, que percebran més de 133 milions d’euros per garantir la prestació de serveis, la lluita contra la despoblació i l’atenció a les persones.

Per la seua banda, el pressupost consolidat pujarà a 325,7 milions d’euros, un 4,4% més que en 2022, incloent-hi el de la Diputació i el dels organismes autònoms, sent 5,3 milions del Patronat de Turisme, 1, 4 de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, 1,5 de la Caixa de Crèdit Provincial per a Cooperació, 1,3 de l’Institut de la Família, 40,3 de Suma, 3,4 de Proaguas Costablanca i 1,4 d’Alacant Natura.

“És el pressupost més alt a la història de la Diputació d’Alacant i el tancament a quatre anys de legislatura que han estat molt difícils per la situació general en què s’han mobilitzat tots els recursos necessaris per a ajudar els nostres ajuntaments, els col·lectius més vulnerables i el teixit productiu a superar les crisis que han anat succeint”, ha manifestat el diputat de Presidència i Economia, Eduardo Dolón.

El diputat d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, ha assenyalat que “aquests són uns pressupostos d’un esforç extraordinari” i amb un “caràcter genuïnament alacantí” i ha afegit que a través d’aquests comptes intentarem alleujar l’infrafinançament a la que els governs autonòmic i central sotmeten a la nostra província unes partides econòmiques més grans que mai el 2023 reforçades pels romanents.

Desglossament de pressupostos

Pel que fa al pressupost de la Diputació, els diputats han precisat que la pràctica totalitat de les àrees incrementen la seva dotació, especialment el Desenvolupament Econòmic i Emergències, que creixen un 26,3 i un 14,4, respectivament.

Així mateix, els departaments destinats a garantir els serveis bàsics als municipis -Infraestructures, Carreteres, Cicle Hídric, Medi Ambient i Agricultura- comptaran en conjunt amb 101,3 milions d’euros, un 2% més que el 2022.

Per part seva, les àrees socials -Benestar Social, Igualtat i Joventut, Doctor Esquerdo i Família i Llar Provincial i Cooperació- s’incrementen en prop de tres milions d’euros -6%- fins a assolir els 41 milions de pressupost.

El suport als sectors productius de la província per avançar en la recuperació econòmica de la província serà un altre dels eixos dels comptes del 2023, que recullen una consignació de 7,8 milions d’euros per al departament de Desenvolupament Econòmic, davant dels 6,2 del present exercici.

En aquest sentit, destaca com a novetat, tal com va anunciar el president de la institució, Carlos Mazón, la partida de dos milions d’euros que la Diputació ha habilitat per ajudar, a través dels ajuntaments, els hotels de la província que hi participen en l’Imserso a contrarestar l’infrafinançament d’aquest programa per part del Govern d’Espanya.

La congelació dels sous dels diputats i assessors, amb un estalvi estimat de 114.000 euros o la supressió total del recàrrec provincial de l’IAE, són altres aspectes destacats també d’un projecte pressupostari amb què es tanca la legislatura liderada per Carlos Mazón.