Home Cultura El Govern reconeix la tasca del Museu de la Biodiversitat d’Ibi contra...

El Govern reconeix la tasca del Museu de la Biodiversitat d’Ibi contra el tràfic furtiu d’espècies animals

434
0
SHARE

El Museu de la Biodiversitat és una de les principals superfícies expositives de la localitat, a més d’un museu únic a tot l’interior alacantí. En ell s’alberga una significativa mostra de la biodiversitat que caracteritza no sols l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, sinó tot el món. Entre les sales que composen el museu n’existeix una dedicada exclusivament a mostrar exemplars d’espècies -molts d’ells dissecats- que es dediquen al tràfic il·legal d’espècies animals, ja siga vives o mortes.

Aquest negocia fraudulent i que atempta contra el medi ambient genera anualment entre 10.000 i 23.000 milions d’euros de benefici a nivell mundial. Són xifres equiparables al de mons tan obscurs com el de les drogues. Aquesta sala és de les primeres del museu iberut, pel que és quasi d’obligada visualització per a qualsevol visitant. Una línia de difusió que ara ha reconegut el Govern Central, que ha inclòs al Museu de la Biodiversitat com a col·laborador del Pla d’Acció Espanyol contra el Tràfic Il·legal i el Furtivisme Internacional.

Les més de 14.000 persones que passen cada any pel Museu de la Biodiversitat d’Ibi conèixen així com afecta el tràfic il·legal d’espècies animals a la diversitat animal del món. Moltes de les espècies amb que es trafica estan en perill d’extinció.