Home Alcoi El grup de Generació Espontània, EPSA Moto-e, participa en la competició internacional...

El grup de Generació Espontània, EPSA Moto-e, participa en la competició internacional ‘Motostudent’

0
SHARE

EPSA Moto-e, grup de Generació Espontània del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), torna a participar en la competició internacional ‘Motostudent’. Es disputa en el circuit ‘Motorland Aragó’ d’Alcanyís del 15 al 18 de juliol. Concretament, competeixen en la modalitat ‘electric’ (sistema de propulsió 100% elèctric). A més de la posada en marxa, disseny i diferents millores, han pogut provar la moto en el Circuit d’Albaida en els dies previs a la competició.

Jorge Segura, professor del Departament de Mecànica dels Mitjans Continus i Teoria d’Estructures i responsable del grup, afirma que “ha sigut un any difícil per a tots” ja que, per motius de la situació sanitària, no han pogut preparar-se amb total normalitat. Segura indica que “l’expectativa principal del projecte és aprendre. Ara ens queda gaudir de l’experiència en Motorland”.

El professor destaca que “la tecnologia elèctrica és mediambientalment sostenible. És el futur i també suposa una simplificació mecànica. La principal diferència amb un motor de combustió alternativa és que el moviment ja és directament rotatori”.

Adrián Férriz, membre de l’equip, indica que, per motius sanitaris, només es poden desplaçar 10 membres del grup a Motorland i existeixen diferents protocols de seguretat.

Sergio García és un altre dels components del grup i s’ha centrat sobretot en la part elèctrica. Indica que, amb totes les limitacions aplicades, la moto elèctrica podria aconseguir els 180 km/h.

Per al veterà pilot de l’equip, Miguel Matarredona, és la primera vegada que pilota una moto elèctrica i és una prova “per a saber si el pilot i la moto s’adaptem”.


Generació Espontània

Es tracta del programa que dóna suport a les iniciatives dels seus alumnes. Els propis estudiants de diferents titulacions s’uneixen amb la finalitat d’abordar un repte o projecte.

Competeixen a nivell nacional i internacional, participen en fires, ralis i lligues de debat desplegant coneixements i habilitats.

Patrocinadors i col·laboradors

El grup EPSA Moto-e agraeix a tots els ‘sponsors’ que també han volgut formar part d’aquest projecte: Generació Espontània UPV, Campus d’Alcoi de la UPV, Flinsa, AEC, Tecnomecánica Ferrer SL, Aesis SL, Mitjana Xapa i Pintura, Col·legi Major ‘Ovidi Montllor’, Bornay, Xavi Racing, Circuit d’Albaida, Cafeteria Universitat, Ballet Rafa Felipe, Vulco Pneumàtics Dani, NZI, Hagon Ibèrica, Minguez SA.

La prova

Moto Engineering Foundation i TechnoPark MotorLand promouen el Concurs Internacional MotoStudent, un desafiament entre els equips d’estudiants universitaris de tot el món. L’objectiu és aplicar tots els coneixements adquirits durant els seus estudis universitaris en un projecte industrial real, mitjançant el disseny, desenvolupament i fabricació d’un prototip de moto de competició real, que serà avaluat i provat en el Circuit de Motorland Aragó.

La competició de Motostudent té dues parts, una part consta a dissenyar i fabricar el prototip, i d’altra banda, fer un pla de negoci on es fabrique i comercialitze una moto elèctrica real basada en el prototip, plasmant allí totes les anàlisis de mercat i viabilitat economicofinancera.