Home Alcoià Sanitat avança la vacunació del tram d’edat entre 20 i 29 anys

Sanitat avança la vacunació del tram d’edat entre 20 i 29 anys

1085
0
SHARE

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat l’avançament de la vacunació del tram d’edat entre 20 i 29 anys.

Aquesta setmana la Conselleria de Sanitat començarà a citar ja a persones d’aquestes edats en alguns departaments de salut, aquells que van més avançats. I a partir del 26 de juliol es generalitzarà a tots els departaments.

D’altra banda, el president també avança que aquest proper dilluns, la conselleria de Sanitat i la Conselleria d’Educació mantindran una primera reunió per començar a planificar la vacunació dels joves d’entre 12 i 18 anys. Es va dissenyar el calendari de la vacunació dels joves que han de tornar als seus instituts a partir del mes de setembre.

A més, a més, el president també ha anunciat que es desenvoluparà una ‘Operació Repesca’ de les persones de diferents grups d’edat que, per diferents motius, no es van vacunar en el seu moment. S’obrirà una nova finestra de vacunació per 125.000 persones que tenen pendent la seua vacunació a la franja de 40 a 59 anys, als quals s’administrarà la monodosi de Janssen, i una altra per als no vacunats a la franja 60-69, a els que s’administrarà AstraZeneca.

El president ha destacat que en aquests moments el 65% dels valencians ja ha rebut com a mínim una dosi. I més del 53% de la població ja té la pauta completa.

A més ha demanat als joves menors de 30 anys, que són ara els més afectats pel virus, així com a població en general la màxima prudència fins que assolim la immunització de grup, objectiu que cada vegada està més a prop, ha assenyalat el president .