Home Alcoià El grup socialista de la Diputació d’Alacant denuncia el menyspreu cap a...

El grup socialista de la Diputació d’Alacant denuncia el menyspreu cap a la llengua valenciana del govern de la institució provincial

295
0
SHARE
Toni Frances, Portaveu del grup Socialista a la Diputació d’Alacant.
Toni Frances, Portaveu del grup Socialista a la Diputació d’Alacant.

El grup socialista de la Diputació d’Alacant assegura que el govern de la institució provincial “ha demostrat novament el menyspreu que té a la llengua valenciana”. Els socialistes reivindiquen que “s’ha enunciat a la Gala de Lliurament del XXVII Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià i se li ha oferit al guanyador, Jovi Lozano-Seser, fer un lliurament a porta tancada al despatx de la vicepresidenta en horari matinal, per fer una foto i posterior nota de premsa”.

La gala es duia a temrne des de 2017 en Castalla, municipi on va nàixer l’escriptor que dona noms als premis, Enric Valor, a petició del Grup Socialista i asseguren que cinc anys després, el menyspreu cap a la llengua i la figura d’Enric Valor, un lingüista i escriptor de referència ineludible per a la història contemporània de les lletres valencianes, “és evident i habitual” i es pot veure cada dia a les seues publicacions en xarxes socials o notes de premsa, únicament en castellà, inclús en la web institucional.

Jovi Lozano-Seser ha renunciat a recollir aquest premi i ha denunciat l’evident menyspreu que ha patit, no la seua persona, el valencià i Enric Valor. “El grup Socialista donem el nostre suport a l’autor i demanem que la Diputació respecte a la nostra llengua i cultura. Volem que els premis Enric Valor s’entreguen en una gala tal com vam demanar l’any 2016 i que tinguen el valor que mereix”, ha afirmat el portaveu del grup Socialista a la Diputació d’Alacant, Toni Francés.