Home Cultura El Hematocrítico guanya el Concurs de Narrativa Infantil Vila d’Ibi 2021

El Hematocrítico guanya el Concurs de Narrativa Infantil Vila d’Ibi 2021

51
0
SHARE

Dimarts 23 de novembre va tenir lloc la decisió del XXXIX Concurs de Narrativa Infantil Vila d’Ibi, el premi del qual (dotat amb 5.000€) va ser per a l’obra titulada Doña Problemas, escrita per El Hematocrítico.

Aquesta novel·la infantil, adreçada a lectors de 8 anys en endavant, ens presenta una nena molt peculiar, Carlota, a qui tots anomenen “Doña Problemas”, ja que des que tenia sis anys s’ha dedicat a resoldre tots aquells conflictes o problemes que pateixen els alumnes de la seua escola. Des d’una motxilla feta malbé per un iogurt vessat, un crom incontrable o un veí que escolta la tele a tot volum, no hi ha res que es resistisca als recursos i enginy de Carlota i el seu ajudant Joan. Tot i que, com comprovarem en aquesta història, a vegades s’ha d’enfrontar a reptes molt complicats, com el cas de Gonzalo, que afirma que serà assassinat, o el de l’avi de Juan, l’únic problema que Carlota encara no ha pogut resoldre.

L’autor guardonat, que signa les seues obres amb el pseudònim de El Hematocrítico, és mestre d’Educació Infantil, Anglès i Primària, i autor de diversos llibres infantils d’èxit, entre ells els que formen la sèrie “El Bosque de los Cuentos” (Feliz Feroz, Agente Ricitos, El lobo con botas, Rapunzel con piojos, Excelentísima Caperucita y ¡Menudo cabritillo!) ,els llibres per a prelectors Un gos i El meu hermono i la sèrie de còmic infantil Llegendes de l’esbarjo, tots ells publicats a Anaya Infantil i Juvenil . També és l’autor de “Cuadernito de escritura divertida” i altres llibres d’humor per a adults, com El Hematocrítico d’art i Drama al portal.

Doña Problemas serà publicat a l’abril de 2022, i es presentarà a la biblioteca municipal d’Ibi coincidint amb la celebració del Dia del Llibre.

A més d’escollir el text guanyador, el jurat va fer esment especial a l’obra La dragona Lucía, de Carlos Palacios Blanco, escriptor establert a Itàlia. Aquest text tindrà opció de ser publicat a alguna de les col·leccions de Grupo Anaya.

En aquesta edició del concurs s’han presentat un total de 285 obres, 115 de les quals venien des de fora d’Espanya. El jurat va estar format per José Luis Vicente Ferris (escriptor i professor de la Universitat Miguel Hernández), Ramón Llorens (professor de la Universitat d’Alacant), Isabel Pérez Molina (bibliotecària municipal de l’Ajuntament d’Ibi) i Pablo Cruz (editor d’Anaya Infantil i Juvenil).

A més del premi nacional, a la categoria local (a la qual poden optar els residents a Ibi) va resultar guanyador el manuscrit ¡Entra en la chistera! del qual és autora Elvira Domenech. Aquest premi està dotat amb 1.200€.