Inici Destacats El Mercat d’Onil reobri el divendres 8 i canvia d’ubicació durant les...

El Mercat d’Onil reobri el divendres 8 i canvia d’ubicació durant les restriccions per la pandèmia

258
0
COMPARTIR

La passada setmana, la Generalitat Valenciana obria de nou la possibilitat de que les localitats valencianes pogueren recuperar la figura dels mercats de carrer. Aquests suposen una de les principals formes de vida per a xicotets agricultors i comerciants d’aliments. Ara bé, les condicions habituals en que es duen a terme, en carrers amb elevat trànsit de persones i amb bona quantitat d’aparadors, hauran de veur’s modificades.

A algunes poblacions de l’interior alacantí ja s’han recuperat alguns, com és el cas del barri alcoià de Batoi o de Castalla. Ara, Onil ha autoritzat als comerciants a dur a terme de nou el mercat al carrer a partir d’aquest divendres 8. Serà en una nova ubicació, a la Plaça d’Espanya, on es pot garantir la distància social per a prevenir contagis pel virus. Aquest indret permet una major separació entre expositors i un millor control dels accessos.

L’anterior localització del mercat, a l’Avingida de la Constitució, suposava un risc a l’hora de controlar possibles concentracions de persones. L’Ajuntament d’Onil, junt amb els cossos de seguretat, ha establert un protocol per a reprendre l’activitat al mercat. El mercat estarà obert en horari reduït, entre les 8 i les 13.30 hores; el recinte estarà tancat i només tindrà dos punts d’accés; i només podran estar al seu interior un màxim de 42 persones.

Personal municipal s’encarregarà de vetlar pel compliment de les condicions en un mercat al que hi haurà que acudir amb totes les mesures de prevenció possibles. L’ús de mascareta i el manteniment de la distància socials són les dos principals.