Home Destacats Un helicòpter repara les destrosses pel temporal ‘Glòria’ en 13 torres d’electricitat...

Un helicòpter repara les destrosses pel temporal ‘Glòria’ en 13 torres d’electricitat entre Ibi i Xixona

0
SHARE

El pas de la borrasca ‘Glòria’ per les comarques de la muntanya alacantina va deixar quatioses destrosses tant als cascs urbans de les poblacions de la zona com a l’entorn natural. Les copioses nevades, la gran quantitat de pluja acumulada i les fortes ratxes de vent van tombar parts d’edificis -alguns inclús sencers-, milers d’arbres i, també, van danyar infraestructures energètiques.

Entre elles es troben les torres d’alta tensió que condueixen l’electricitat entre les estacions transformadores i les zones que la necessiten. És el cas de fins a 13 d’aquestes torres que feien arribar energia des d’Ibi cap a la veïna localitat de Xixona. Totes elles van patir danys, especialment pel vent, durant al temporal. Ara, l’empresa que les gestiona, Iberdrola, ha dut a terme treballs de reparació.

Algunes de les torres es troben en zones de difícil accés a peu, pel que l’empresa ha hagut d’utilitzar un helicòpter per a dur a terme els treballs. Aquesta mecanisme ha permès al personal especialitzat l’accés a torres de desenes de metres d’alçària afectades pels forts vents de Glòria. Una vegada executats els treballs de reparació, el servei recuperarà la total normalitat amb menors riscos d’avaria o talls en el subministrament.