Home Alcoià El mes d’octubre deixa un augment de 20 persones en la xifra...

El mes d’octubre deixa un augment de 20 persones en la xifra d’aturats a l’Alcoià-Comtat-Foia de Castalla

233
0
SHARE
Dades de l'atur pertanyents al mes de setembre a la muntanya alacantina.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han experimentat durant els mesos estivals augments en la xifra de persones sense ocupació en les 32 localitats que les composen. Una tendència que es va trencar al mes de setembre, quan de nou es va crear més ocupació de la que es va destruir a la zona. Però octubre, de nou, ha tornar a la senda de la destrucció d’ocupació.

Ho ha fet en un total de 20 persones, que fan arribar el total de la xifra d’aturats als 10.081. Durant els mesos previs a l’estiu, l’interior alacantí va aconseguir trencar eixa barrera, sumant menys de 10.000 persones sense treball. Una xifra que es tracta de repetir ara que s’apropa la principal temporada de contractació per a les localitats de la muntanya, amb un marcat caràcter de contractació per a la indústria.

La indústria lidera la creació d’ocupació

Tant és així que el sector secundari ha sigut el que més ocupació ha generat durant el desé mes de l’any. També el sector agrari i la construcció han creat ocupació, però el sector serveis n’ha destruït més de la que han crear la resta. És la ciutat d’Alcoi la que més ha vist créixer les dades de l’atur amb 59 persones desocupades més que al setembre. La segueixen Muro, amb 15 aturats més, i Tibi i Beniarrés, amb 8 cadascuna.

En el costat contrari estan Banyeres, Ibi i Onil, que han creat 16, 14 i 12 llocs de treball més dels que han destruït durant el darrer mes. L’atur segueix afectant més a les dones que als homes. De fet, vora el 62% del total de persones sense treball a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla són dones. Aquesta zona és l’única de la província d’Alacant en la que creix l’afiliació a la Seguretat Social, tot i que descendeix la xifra de beneficiaris de prestacions per atur.