Home Alcoià L’Alcoià-Comtat-Foia acaben amb 3 mesos de destrucció d’ocupació amb 213 desocupats menys...

L’Alcoià-Comtat-Foia acaben amb 3 mesos de destrucció d’ocupació amb 213 desocupats menys en setembre

314
0
SHARE
Dades de l'atur pertanyents al mes de setembre a la muntanya alacantina.

Les comarques de l’interior de la província d’Alacant han encadenat els tres principals mesos de l’estiu amb destrucció d’ocupació en cadascun d’ells. Entre juliol, agost i setembre, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla havien vist augmentar el total de persones desocupades en vora 350 persones, tornant a superar la barrera dels 10.000 aturats. Setembre ha canviat eixa tendència.

I ho ha fet després de registrar una davallada de 213 en el total de persones sense treball a la zona. Amb aquestes dades, el total de descopats a les comarques de la muntanya alacantina és de 10.061, fregant de nou les dades anteriors a l’estiu. Els serveis i la indústria han sigut els dos principals motors de contractació durant setembre amb 124 i 59 aturats menys respectivament. Cap sector productiu de la zona ha registrat més acomiadaments que contractacions.

Dades per localitats

Per localitats, Alcoi, Ibi, Castalla i Onil han sigut les que han capitalitzat la major part de la reducció de l’atur amb 57, 49, 31 i 27 parats menys que en agost, respectivament. Sols una tercera part de les 32 localitats que composen l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han destruït ocupació, i entre totes sumen únicament 30 aturats més. L’Orxa, Agres i Planes lideren la destrucció de llocs de treball a la muntanya amb 6 més en el primer cas i 5 en el segon.

Pel que la a la tipologia de la contractació, s’ha detectat un descens en la quantitat de contractes indefinits signats en setembre, que es situa en el 30% del total. Setembre ha sigut un mes en el que més dones que homes han d’eixat d’integrar les llistes del Labora, encara que el total de dones sense ocupaciço segueix sent superior al d’homes -137 per 76-.