Home Alcoi El desmuntatge de l’Enramada de Festes d’Alcoi es farà per contracte i...

El desmuntatge de l’Enramada de Festes d’Alcoi es farà per contracte i a partir del diumenge 10

0
SHARE

L’Enramada és un dels elements que caracteritzen la principal festa de la ciutat d’Alcoi: el seus Moros i Cristians. Simula un castell que flanqueja i il·lumina la major part dels carrers en els que es duen a terme els principals actes dels festejos d’aquest tipus més famosos arreu del món. Es sòl instal·lar entre febrer i març, quan s’apropen les dades de les Festes, i resten als carrers durant un temps una vegada passades. Però no tant com enguany, quan porten 7 mesos instal·lats a la ciutat. Un fet que ha provocat crítiques al govern municipal per part de l’oposició i el veïnat.

Aquest dijous, l’Ajuntament d’Alcoi ha convocat una roda de premsa amb la que explicar el motiu del retard en la retirada de l’Enramada. Segons els responsables alcoians, la retirada de l’estructura decorativa ha de ser escomesa per una empresa especialitzada que, fins ara, no es podia contractar per la manca del pressupost d’enguany. El procés ha anat retardant-se pel procés de licitació, però començarà aquest diumenge 10 de setembre. Ho farà per la Plaça d’Espanya i continuarà paulatiment pels carrers per on discorren els principals actes festers.

Millores per al desmuntatge

Per a evitar que aquesta situació es torne a repetir en el futur, el Consistori alcoià està enllestint el plec de condicions per al contracte que regirà el desmuntatge de l’Enramada. Un contracte que inclourà per part de l’empresa adjudicatària la renovació de les parts de l’estructura que es troben més desgastades. Tot per a una decoració que ja té més de 3 dècades d’història a la ciutat i que, en la seua major part, està composada de fusta.

L’Ajuntament d’Alcoi també treballa en enllestir el contracte que gestione el muntatge i desmuntatge d’altre dels elements característics dels Moros i Cristians alcoians: el Castell.