Home Cultura El Museu de la Biodiversitat d’Ibi rep 5.000 euros de Diputació per...

El Museu de la Biodiversitat d’Ibi rep 5.000 euros de Diputació per a recuperar programació

0
SHARE

El Museu de la Biodiversitat és un dels atractius mediambientals, turístics i culturals de la localitat d’Ibi, de manera que disposa d’un ampli programa d’activitats dirigides a tot tipus de públics. Per a aquest any 2020, l’Ajuntament d’Ibi ha rebut una subvenció de 5.000 euros que es destinarà a l’organització d’activitats al Museu amb caràcter cultural, musical i escènic.

La subvenció anirà destinada, en concret, a el desenvolupament de l’Exposició ‘Fibres Vegetals: Patrimoni Natural i Cultural. Espart i Palla’ i a les jornades que, amb motiu de l’actual situació sanitària, el museu s’ha vist obligat a ajornar i que s’han previst realitzar els dies 24, 25 i 26 de setembre, dedicades a la promoció i conservació dels treballs artesanals de les fibres vegetals mitjançant el Projecte ‘Taller de l’Experiència’. Un projecte amb el qual es pretén conservar el coneixement tradicional sobre les fibres vegetals, els oficis perduts associats a elles i els recursos naturals existents al territori. Tot això orientat a recuperar la pèrdua de patrimoni natural i cultural de les fibres vegetals, matèria primera utilitzada tradicionalment en la nostra vida diària -agricultura, folklore, ús domèstic, industrial, etc…- mitjançant xarxes i experimentació conjunta dels diferents actors implicats en el territori.

Altres accions objecte de la subvenció seran els contacontes organitzats pel Museu per a tota la família, sota el lema ‘Descobreix la Biodiversitat a través dels contes’. Concretament, ‘Teatre i contes a l’altre costat de la parcel·la. Contes de dos caps ‘, a càrrec de Va de Contes i ‘Paraules d’el món’, a càrrec d’Alberto Celdrán. Aquest últim tindrà lloc el proper 11 de juliol a les 11.00 hores, al Museu de la Biodiversitat, amb aforament limitat. A més, el museu aprofitarà la subveción per editar nous fullets sobre les col·leccions expositives.