Home Alcoi Europa inclou a Alcoi entre les 100 ciutats pioneres per a executar...

Europa inclou a Alcoi entre les 100 ciutats pioneres per a executar la transformació digital

0
SHARE

El projecte de transformació digital d’Alcoi, presentat a la convocatòria del Desafiament de les Ciutats Intel·ligents (Intelligent Cities Challenge–ICC) ha obtingut el suport d’Europa. El projecte compte amb 16 línies d’actuació, entre les que està la creació d’un Centre d’Innovació Digital que se situarà al Parc Tecnològic de Rodes. Aquest suport per part de la Comissió Europea no sols suposa un reconeixement a l’estratègia de transformació digital d’Alcoi, també permetrà a la ciutat continuar obtenint el suport comunitari en la implantació de l’estratègia quant a l’assessorament i suport tècnic. Igualment, aquesta selecció situa a la ciutat en les millors condicions per a poder accedir a fons en el nou programa de finançament europeu 2021-2027, en el qual un dels pilars és “una Europa més intel·ligent, mitjançant la innovació, la digitalització, la transformació econòmica i el suport a les petites i mitjanes empreses”.

Alcoi ha sigut seleccionada com una de les 100 ciutats europees que participaran en el Desafiament de las Ciutats Intel·ligents (Intelligent Cities Challenge–ICC). Aquest projecte representa una oportunitat única perquè les ciutats de la UE s’unisquen a una comunitat que aprofita les tecnologies avançades per a fer front a la crisi de la pandèmia i reconstruir les seues economies, al mateix temps que les orienta cap a un creixement sostenible, intel·ligent i ecològic. El objectiu és ajudar a les ciutats a millorar la qualitat de vida i a crear noves oportunitats per a les seues comunitats empresarials.

L’Alcalde alcoià, Toni Francés, ha afirmat que “l’aposta per la digitalització és un dels reptes més importants que tenim les ciutats, i Alcoi és pionera en aquest procés que millora la competitivitat i les oportunitats. Que Alcoi siga una de les 100 ciutats europees seleccionades reforça el lideratge d’Alcoi com una ciutat innovadora, amb una estratègia clara en el procés de transformació digital de la nostra economia, que juntament amb el Districte Digital i el projecte de Rodes, fa que el nostre territori siga cada vegada més competitiu i atractiu per a la inversió”.

El Desafiament de les Ciutats Intel·ligents (ICC) és una iniciativa que tindrà una duració de 2 anys i mig. Està secundat per la Comissió Europea i unirà a les ciutats de la UE per a aprofitar l’oportunitat d’un creixement sostenible, intel·ligent i ecològic, millorant la qualitat de vida i fomentant noves oportunitats per a les empreses i els ciutadans. Es centra en l’aplicació d’estratègies, en una plataforma comuna per a dades obertes, un mercat per a solucions de ciutats intel·ligents, inversions conjuntes, nous mecanismes de suport i una nova dimensió internacional.

Amb aquesta iniciativa, les ciutat aprendran a dissenyar estratègies ambicioses i un full de ruta juntament amb totes les parts interessades i els experts internacionals, basades en les fortaleses i necessitats de la ciutat real i el context polític existent. També maximitzaran l’impacte: començaran amb projectes emblemàtics d’impacte ràpid, seguit de projectes més grans que comporten una millora quantificable en els ciutadans. I construiran una comunitat d’aprenentatge i innovació: formaran part d’una xarxa internacional autosuficient d’innovació i col·laboració per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible.

Aquesta nova comunitat d’aprenentatge i innovació de la Unió Europea rebrà suport en persona, online, i com a comunitat a través d’assessorament expert adaptat a la seua ciutat i a les seues prioritats locals; conferències, tallers i formació específica; accés a eines i recursos digitals; mentors de nivell europeu i internacional i línies de finançament.