Home Cultura El Museu del Joguet d’Ibi presenta una exposició per a propar el...

El Museu del Joguet d’Ibi presenta una exposició per a propar el patrimoni dels joguets als centres educatius i culturals

0
SHARE
Cartell promocional de l'exposició 'El Caixonet de la Faena'
Cartell promocional de l'exposició 'El Caixonet de la Faena'

El Museu Valencià del Joguet presenta l’exposició ‘El Caixonet de la Faena’ amb l’objectiu de donar a conéixer aquesta eina didàctica, creada especialment per apropar el patrimoni dels joguets als centres educatius i culturals.

En aquesta exposició coneixerem amb detall què és, com es va fer i per a què serveix ‘El caixonet de la Faena’. Així mateix, aprofundirem en els materials, processos, objectes quotidians i altres elements que han inspirat la creació de joguets de metall des de principis del segle passat.

La maleta didàctica està formada per diversos materials educatius elaborats per l’equip del Museu Valencià del Joguet juntament amb l’estudi local de disseny Ingravitto. L’artefacte principal és un moble dissenyat segons els típics calaixos que s’utilitzaven a les fàbriques per emmagatzemar diferents eines de treball, d’aquí el nom.

La importancia d’aquesta exposició

L’activitat consisteix a anar desvetllant els materials que guarda al seu interior mentre el narrador llança preguntes i explica els seus continguts. D’aquesta manera, es pretén incentivar el diàleg i l’intercanvi d’impressions, s’estimula la curiositat i l’adquisició de coneixements nous.

L’exposició mostra també tots els recursos educatius que acompanyen el Caixonet: una unitat didàctica adaptada per fer-la a l’aula, bibliografia d’ampliació, una proposta d’avaluació i un guió detallat amb tota la informació sobre els joguets i la seua fabricació. A més, mitjançant els QR presents a l’exposició s’accedeix a recursos digitals extres allotjats a la web del Museu.

L’exposició ‘El Caixonet de la Faena’ es podrà visitar des del 15 de juliol fins al 2 d’octubre de 2022 a la sala d’exposicions temporals del Museu en horari d’obertura, encara que els centres culturals i educatius interessats poden sol·licitar executar l’activitat al seu propi centre.