Home Alcoi L’IES Cotes Baixes d’Alcoi revalida el seu títol de campió en la...

L’IES Cotes Baixes d’Alcoi revalida el seu títol de campió en la ‘Shell Ecomarathon Europe’ de vehicles d’eficiència energética

0
SHARE
Equip Eco-Dimoni de l'IES Cotes Baixes després de guanyar el titol de vehicle d'eficiència energética
Equip Eco-Dimoni de l'IES Cotes Baixes després de guanyar el titol de vehicle d'eficiència energética

El projecte educatiu ‘Eco-Dimoni’ de l’IES Cotes Baixes s’ha tornat a proclamar campió de la ‘Shell Ecomarathon Europe‘, anotant així quatre victòries en aquesta competició. L’esdeveniment celebrat al circuit ‘Paul Armagnac’ a la ciutat de Nogaro (França), ha reunit una vegada més a les més prestigioses universitats i centres tecnològics d’Europa.

L’equip ‘Eco-Dimoni’ de l’IES Cotes Baixes, format pels professors Juan Antonio Gómez, Enrique García, Miguel Calvo i Iván García; i els alumnes, Andrea Sirvent i Andrea Vila (pilots), Emilio Breviá i Fran Leva (mecànics), i Cristian Calabuig com a reforç a l’equip, van participar en diverses proves.

Com va ser la competició?

Des de l’inici de la competició, l’Eco-Dimoni es va distanciar dels seus rivals el que finalment, li va portar a proclamar-se campió en la categoria de prototips elèctrics en la competició de vehicles d’eficiència energètica.

Enrique García assegura que “no ha sigut senzill, en un dels entrenaments vam trepitjar una línia d’eixida i ens van posar una amonestació escrita, en una de les primeres carreres vam punxar una roda i el més destacat va ser la rivalitat d’un equip alemany que va posar en dubte la qualitat del nostre prototip”.

Els resultats d’enguany s’han incrementat respecte a l’edició 2019, i el DIMONI 3 ha passat de 888 km/kWh de 2019 a 935 km/kWh en aquesta última competició. Una distància equivalent d’Alcoi a Marsella que amb l’Eco-Dimoni tindria un cost aproximat de trenta cèntims d’euro; una premissa que deixa clara els avantatges econòmics que aquest tipus de vehicle ofereix.