Home Cultura El Museu Valencià del joguet acull l’exposició “Història de les falles del...

El Museu Valencià del joguet acull l’exposició “Història de les falles del Centre Ocupacional Sant Pasqual”

507
0
SHARE

El Museu Valencià del joguet acull l’exposició “Història de les falles del Centre Ocupacional Sant Pasqual” entre l’1 i el 20 de març del 2022. La iniciativa del CO Sant Pasqual fa possible aquesta mostra, que recull els resultats d’un dels seus tallers especialitzat en la realització de falles. Les persones que visiten aquesta exposició podran participar a l’indult d’un dels ninots mitjançant la votació lliure a una urna situada a la sala del Museu.

Des del 2004 les falles del Centre Ocupacional Sant Pasqual han contribuït a la formació professional, al desenvolupament integral de les persones amb discapacitat, així com a la seua integració social i laboral a la Vila d’Ibi. Es tracta d´un projecte que es desenvolupa al llarg de l´any, que permet posar en contacte les persones usuàries del Centre amb la resta de la població i que reconeix públicament el seu treball artístic faller. En els darrers anys, aquest esdeveniment s’ha convertit en un acte cultural i festiu més de la localitat. Està liderat per un col·lectiu de persones amb diverses capacitats intel·lectuals que realitzen un treball col·laboratiu excel·lent. Així, el Museu col·labora en aquesta iniciativa per mostrar la seva història i contribuir al foment dels valors de respecte, tolerància i dret a la igualtat des de la cultura.

En aquesta exposició la falla 2022, presidida pels fallers majors Maria Torrico Serrano i Javier Giménez Bernabéu, està dedicada a l’Índia i ens porta diferents personatges i símbols propis d’aquest fascinant país oriental. A més, està acompanyada de múltiples peces per descobrir d’edicions anteriors.