Home Cultura El Museu Valencià del Joguet d’Ibi acull des de divendres 17 de...

El Museu Valencià del Joguet d’Ibi acull des de divendres 17 de juliol la mostra ‘Històries de Joguets’

886
0
SHARE

El proper divendres 17 de juliol s’inaugurarà la IV Exposició col·lectiva ‘Històries de Joguets’ al Museu Valencià de l’Joguet d’Ibi. L’exposició romandrà oberta a el públic des del 17 de juliol fins al 30 de setembre a la Sala Temporal del Museu. Seguidament, realitzarà una itinerància per les localitats d’Onil, Tibi i Castalla que acolliran l’exposició després de la seva clausura a Ibi.

La IV Exposició Col·lectiva ‘Històries de Joguets’ congrega 58 artistes de dins i fora de la província d’Alacant, que aporten el seu visiónsobre les joguines i els processos de producció dels mateixos. Les obres exposades sumen un total de 49. A més, en aquesta edició comptem amb la col·laboració especial de l’artista visual Montse Borda Olague, que participa al catàleg de l’exposició, on apropa la seva visió personal a través de la seua recent publicació ‘ArteIndustria’.

A l’igual que en les edicions passades, els participants de la mostra han tingut llibertat creativa quant a formats i tècniques, incloent la pintura, l’escultura, el videoart o l’animació. També comptem amb composicions musicals i projectes de realitat augmentada com a novetat.

Enguany, a causa de l’excepcionalitat de la situació actual provocada per l’Estat d’Alarma sanitària, s’han tinguit en compte les recomanacions de les autoritats sanitàries competents i les restriccions imposades pel que fa a la celebració de esdeveniments oberts a el públic i aforament de les sales. Així, l’organització d’activitats de mediació educativa entre el museu i les persones espectadores de les exposicions, tant permanents com temporals, està limitada. Per això, l’organització ha enfocat les actuacions de promoció, difusió, disseny i organització d’activitats cap als mitjans digitals.

En aquesta quarta edició de l’exposició ‘Històries de joguets’ s’adapten les activitats paral·leles a una metodologia de mediació virtual. Aquesta consisteix en la realització dels contactes amb artistes en format audiovisual, que aniran publicant-se al llarg de l’exposició a les xarxes digitals.

La IV Exposició col·lectiva ‘Històries de Joguets inclou’, com en edicions anteriors, una itinerància per altres seus, situades en localitats pertanyents a la Vall del Joguet. EN 2020, la localitat de Castalla s’uneix a la proposta.