Inici Alcoià Un únic positiu per coronavirus més a Biar durant les dos darreres...

Un únic positiu per coronavirus més a Biar durant les dos darreres setmanes a la muntanya alacantina

574
0
COMPARTIR

El seguiment de la pandèmia de coronavirus vigent a tot el món continua estable a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Des de fa aproximadament mes i mig que les dades de nous contagis i víctimes mortals del virus pràcticament no s’han menejat. Un fet que corrobora el seguiment de les mesures de prevenció contra la Covid19 que està duent a terme la població a la muntanya alacantina.

Tot i que existenxen més de 70 nous brots actius a tota Espanya, ni les comarques de l’nterior alacantí ni la província d’Alacant han registrat cap episodi nou de contagi. A hores d’ara, el Departament de Salut d’Alcoi, que avarca tota la muntanya, té un total de 394 persones infectades des que va començar aquest episodi a mitjans de març. També continua estable la xifra de morts per la pandèmia en les 116 persones -d’elles al menys 90 han perdut la vida les dos residències geriàtriques amb brots de Covid19 a Alcoi i Onil-.

En quant a les dades de contagi, no hi ha cap variació a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla des que el passat 30 de juny es registrara un nou cas a Muro. Ara bé, sí s’ha registrat un nou positiu per prova PCR en les darreres jornades a la població de Biar. Tot i que no entra dins del Departament de Salut d’Alcoi, els lligams històrics i culturals la fan pertànyer sentimentalment a la muntanya alacantina.

La ciutat d’Alcoi segueix sent la que més positius per coronavirus té a les comarques amb 253 positius i 81 morts. La segueixen Ibi amb 58 infectats i 8 morts; Onil amb 33 i 18 respectivament; Cocentaina amb 16 i 4; Castalla amb 13 i 3; Biar amb 11 i 1; Muro amb 9 i 2; Banyeres amb 5 i cap mort, Beniarrés i l’Orxa amb 2 i cap víctima; i Alfafara i Benimarfull amb un positiu i cap mort.

Sanitat Universal sospesa si afegir-se a les comunitats autònomes que ja han fet obligatori l’ús de la mascareta independentment de la situació. Una mesura que respòn a la proliferació de nous brots, que han aparegut a les províncies de València i Castelló. Pel moment la d’Alacant no n’ha registrat cap.