Home Cultura El músic percusionista Marcos Olcina, al capdavant del Grup de Dolçainers La...

El músic percusionista Marcos Olcina, al capdavant del Grup de Dolçainers La Xafigà de Muro

1141
0
SHARE

Amb l’objectiu d’iniciar una nova etapa i de continuar creixent com una de les colles de dolçaines i tabals de referència, La Xafigà ha realitzat un canvi en la seua junta directiva. Una renovació per continuar mantenint el llegat de més de 30 anys recorrent els carrers, les places i els escenaris d’arreu del País Valencià amb la millor música tradicional, festera i de tot tipus.

La nova direcció estarà encapçalada pel percusionista Marcos Olcina, que assumeix les tasques de President del grup. Com a Vicepresident, estarà el dolçainer Toni Vidal. Amb el càrrec de Secretari de l’organització de tabals i dolçaines, s’ha situat a Rafael Faus, que també toca l’instrument de la dolçaina. Els assumptes econòmics estaran en mans del també dolçainer Sergi Nadal, que ha assumit la responsabilitat de Tresorer. L’àrea econòmica, pel que fa a les contractacions i a l’obtenció de noves actuacions, la completa el percussionista Salvador Insa. La junta directiva de La Xafigà, estarà conformada, al seu torn, per dos vocals: seran els dolçainers Josele Ferrando i Jordi Jordà.

Un canvi als apartats directius de la colla que busca seguir amb la trajectòria musical per la qual es caracteritza a La Xafigà com a un dels grups pioners en l’impuls de la música tradicional al País Valencià. Tots uns canvis perquè les melodies al ritme del tabal i interpretades per la dolçaina tinguen al segell inconfusible de La Xafigà.