Home Alcoi El Nadal Alcoià atrau un 24% més de visitants i baralla opcions...

El Nadal Alcoià atrau un 24% més de visitants i baralla opcions per a donar cabuda a més turistes

0
SHARE

El Nadal Alcoià ha rebut enguany més visites que mai abans, registrant augments respecte a l’edició anterior del 24%. L’ampliació de l’oferta durant tot el mes de desembre és un dels detonants d’aquestes dades, però des de l’Ajuntament treballen ja per a que la massificació de visitants no supose un entrebanc per als principals actes nadalencs de la ciutat.

La ciutat d’Alcoi polaritza la major part del seu potencial turístic, una de les vessants que està cobrant més rellevància en l’economia de les localitats de l’interior, en dos dates concretes. Són el mes d’abril, on tradicionalment es celebren les Festes de Moros i Cristians, declarades d’Interès Turístic Internacional; i el Nadal, que busca ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Durant aquests dos períodes, la capital de l’Alcoià rep milers de visitants que dinamitzen la seua economia i augmenten la repercussió de la ciutat a nivell mundial.

Durant les dates nadalenques, que a Alcoi comencen amb les funcions del Betlem de Tirisiti, a finals de novembre, la coneguda com a Ciutat del Nadal ha batut tots els seus registres de visitants. Turisme situa en un 24% l’augment de visitants durant desembre i fins la Cavalcada respecte al Nadal passat. La multiplicació d’esdeveniments relacionats amb aquesta festivitat, com el Mercat del Nadal o les rutes guiades per Tirisiti, han multiplicat exponencialment les visites, no sols presencials, sinó també telemàtiques o a indrets nadalencs com el Casal del Nadal.

La principal novetat que Turisme ha detectat enguany és una major desestacionalització de les visites, al mateix temps que augmenten la quantitat de dies que les famílies, com a objectiu de les campanyes promocionals del Nadal Alcoià, passen a la ciutat dels ponts. Però un creixement tan notable també pot comportar problemes a l’hora d’organitzar els principals actes nadalencs, pel que l’Ajuntament i l’Associació Sant Jordi, que organitzen aquests festejos, treballaran per a abastir la demanda per part dels turistes sense que això signifique perjudicar l’espectacle que suposen els actes del Nadal Alcoià.

Unes bones xifres de visitants poden aportar més punts positius per a que el Nadal Alcoià siga declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.