Home Alcoià Joguet i tèxtil viatgen a Hong Kong i Frankfurt per a consolidar...

Joguet i tèxtil viatgen a Hong Kong i Frankfurt per a consolidar les exportacions de la muntanya

693
0
SHARE

Dos dels principals sectors productius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, el tèxtil i el jogueter, es troben aquesta setmana en sendes fires sectorials a Frankfurt i Hong Kong respectivament. Es tracta de dos dels principals esdeveniments relacionats amb l’exportació, vessant a la que els dos sectors s’han acollit per a superar la crisi, i un indicador que tots dos volen augmentar.

La capacitat industrial de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla té molt a veure amb la dedicació que les diferents poblacions que les composen han dedicat als seus sectors productius. A aquesta zona en destaquen dos, com son el jogueter i el tèxtil, convertits a base d’experiència i bon fer en referents nacionals en la fabricació d’aquests productes. Tots dos sectors han patit de valent els efectes d’una dècada de recessió econòmica que els ha deixat tocats, però tant un com altre han acudit a l’exportació per a capejar el temporal.

A la sub comarca de la Foia de Castalla es produeix més d’un terç dels joguets de tota Espanya per a un sector que, tradicionalment, ha sigut pioner en l’exportació a altres països. Ara, fins a 16 de les 32 empreses nacionals que representen al joguet espanyol en la fira de Hong Kong provenen de les comarques interiors de la província d’Alacant. Aquest certamen és considerat pels jogueters com el segon en nivell d’importància per darrere del de Nuremberg. En 2017 va comptar amb 2.100 expositors de tot el món i més de 46.000 professionals de 126 països. Els jogueters de la Foia tracten així de consolidar la seua aposta per l’exportació, al temps que tracten d’obrir nous mercats.

Per altra banda, el tèxtil de l’Alcoià i El Comtat és apreciat dins i fora de les fronteres nacionals, i és el producte que va detonar la Revolució Industrial a la muntanya alacantina. Un fet que encara hui ha possibilitat que el sector secundari siga el motor econòmic de la zona. En total són 19 les empreses de les comarques les que estan presents a altra de les fires de referència a nivell mundial dins del tèxtil, com és la de Frankfurt. Heimtextil és la fira de referència a nivell mundial dins dels tèxtils per a la llar, a la que acudeixen sota el paraigües d’Ateval i amb un objectiu prioritari: continuar obrint mercats internacionals per als teixits nacionals. Les exportacions del tèxtil en 2017 van augmentar un 10%, dades que es volen augmentar enguany i per a les quals es poden divulgar els productes de la zona davant vora 3.000 expositors presents al certamen alemany.