Home Alcoià El nombre de brots per Covid19 cau un 87% entre març i...

El nombre de brots per Covid19 cau un 87% entre març i abril amb només 2 episodis detectats a la muntanya

488
0
SHARE

El nombre de brots notificats a la Comunitat Valenciana s’ha desplomat un 78% des del 12 de març respecte a el període immediatament anterior entre l’11 de febrer i el 11 de març-. Els casos associats a aquests brots han caigut en una proporció semblant, un 70%. La caiguda s’ha registrat tant en l’àmbit laboral com en l’àmbit social (-75% i -74%), i ha sigut més acusada en encara en l’educatiu (93%).

Pel que fa a l’origen, es confirma novament que continuen en primer lloc els brots associats a l’àmbit social, la gran majoria en el context de reunions de familiars o amics. Pel que fa a localització territorial, no s’aprecien grans diferències entre les províncies de València i Castelló (amb una reducció de -75% i -69% respectivament).

Alacant, la província que més davalla els brots

La caiguda ha estat de -87% en el cas de la província d’Alacant. L’avanç en el procés de vacunació i les mesures addicionals de contenció i control de la pandèmia adoptades a la Comunitat Valenciana coincideixen en el temps amb la millora d’aquests indicadors. Aquestes bones xifres són un motiu d’esperança però, en paraules de la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “no es pot abaixar la guàrdia”.

Dos únics brots a la muntanya

En xifres concretes, la província d’Alacant ha passat de registrar 233 brot per coronavirus entre l’11 de febrer i l’11 de març a detectar-ne únicament 31 entre el 12 de març i el mateix dia d’abril. El total de brots a nivell regional ha caigut dels 798 als 175 en els mateixos períodes. Durant aquest darrer període, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla únicament han registrat dos brots a Cocentaina i Banyeres.

El primer d’ells va afectar a 5 persones que es van contagiar en l’àmbit social el passat 6 d’abril. El segon va tindre lloc a finals de març i va afectar a 3 persones que van donar positiu per coronavirus després de contagiar-se també en l’àmbit social. Aquest segueix sent el principal punt de contagi, degut a que habitualment en ell es relaxen més les mesures de seguretat contra la pandèmia.

La flexibilització de mesures que ha entrat en vigor aquest dilluns 12 d’abril i que afecta reunions socials, hostaleria i restauració, activitats esportives i visites a les residències de gent gran immunitzades “és fruit de l’esforç, la responsabilitat i el sacrifici de tota la ciutadania, i del treball admirable dels i les professionals de la Sanitat. Hem de continuar remant tots en la mateixa direcció per mantenir-nos en aquest camí d’estabilitat. Afrontem un repte col·lectiu sense precedents i el comportament individual, com ens està demostrant la pandèmia, no afecta només a qui ho fa; ens repercuteix a tots i totes, tant per bé com per mal”, ha assegurat Barceló.